ΚΟΣΜΟΣ

Πάολο Τζεντιλόνι: Πρέπει να διαφυλάξουμε την Ευρώπη

Πάολο Τζεντιλόνι: Πρέπει να διαφυλάξουμε την Ευρώπη

«Δεν δέχομαι την ιδέα μιας Ένωσης η οποία είναι αυστηρότατη με τα δημοσιονομικά. Αν είσαι τόσο αυστηρός για θέματα του μηδέν κόμμα κάτι, πρέπει να καταφέρεις να πετύχεις τον σεβασμό των ευρωπαϊκών αποφάσεων και σε άλλα θέματα. Εμείς οι Ιταλοί κάνουμε ό,τι μας αναλογεί, τώρα ας αναλάβουν και άλλοι το μερίδιο ευθύνης τους», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, σε συνέντευξή το στην δημόσια τηλεόραση Rai.

Παράλληλα, τόνισε ότι «η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να εργάζεται μέχρι να διαθέτει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο» αποσαφηνίζοντας ότι η φυσική ημερομηνία λήξης της κυβερνητικής δράσης είναι ο Φεβρουάριος του 2018, όταν θα ολοκληρωθεί και η νομοθετική περίοδος.

Ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός, μιλώντας στην τηλεόραση της Rai υπογράμμισε, δε, ότι οι κύριες προτεραιότητες της κυβέρνησής του είναι η μείωση των φόρων και σειρά πρωτοβουλιών για την στήριξη της ανάπτυξης στην Κάτω Ιταλία.

Ο Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε ότι στην επετειακή σύνοδο της Ρώμης, στις 25 Μαρτίου, θα λεχθούν δυο πράγματα: «ότι η Ευρώπη πρέπει να βοηθά την ανάπτυξη και όχι να την παρεμποδίζει, και πως σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ο κάθ΄ένας πρέπει να κάνει το χρέος του».

Σχετικές ειδήσεις