ΚΟΣΜΟΣ

Άκυρος ο συναγερμός στη Γαλλία για δεκάδες εγκλωβισμένους από το χτύπημα χιονοστιβάδας (Pics+Vids)

Άκυρος ο συναγερμός στη Γαλλία για δεκάδες εγκλωβισμένους από το χτύπημα χιονοστιβάδας (Pics+Vids)

Φόβους για δεκάδες εγκλωβισμένους κάτω από το χιόνι εξέφρασαν οι γαλλικές αρχές έπειτα από χιονοστιβάδα που χτύπησε το χιονοδρομικό κέντρο Tignes στις γαλλικές Άλπεις σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, όμως όπως έγινε γνωστό αργότερα ηχιονοστιβάδα δεν προκάλεσε θύματα καθώς το χιόνι ήταν φρέσκο και οι εγκλωβισμένοι κατάφεραν να βγουν στην επιφάνεια.

H χιονοστιβάδα είχε παρασύρει πολλούς σκιέρ σήμερα το πρωί σε ανοικτή πίστα του χιονοδρομικού κέντρου της Τιν στις γαλλικές Άλπεις.

C6TwYyTWcAAtcDJ

«Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι κάτω από τη χιονοστιβάδα», είχε δηλώσει αρχικά μια εκπρόσωπος της χωροφυλακής.

860 plan

860 tignes savoie

Η επιχείρηση διάσωσης ήταν δύσκολη εξαιτίας της μειωμένης ορατότητας στην περιοχή που εμπόδιζε την πτήση των ελικοπτέρων, με αποτέλεσμα τα σωστικά συνεργεία να είναι αναγκασμένα να μεταβούν στην περιοχή πεζή.

C6Twb gXMAEKEdb

Ο συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 10:00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας).

Η χωροφυλακή έστειλε στο σημείο πολλές ομάδες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και έναν γιατρό, ενώ κινητοποιήθηκε και το προσωπικό που εργάζεται στο χιονοδρομικό κέντρο.

Ο κίνδυνος για χιονοστιβάδες, που συνήθως αφορά περιοχές των βουνών μακριά από τις χιονοδρομικές πίστες ή κλειστές πίστες, ήταν σήμερα το πρωί στην Τιν στο τέσσερα στην κλίμακα των πέντε βαθμών.

Στις 13 Φεβρουαρίου, στο ίδιο χιονοδρομικό κέντρο μια χιονοστιβάδα εκτός πίστας είχε παρασύρει στον θάνατο τέσσερις ανθρώπους, τρεις παραθεριστές και τον οδηγό τους.

Σχετικές ειδήσεις