ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: «Σε πορεία ήττας» η Αλ Κάιντα

Ομπάμα: «Σε πορεία ήττας» η Αλ Κάιντα
Οι ΗΠΑ έχουν θέσει την Αλ Κάιντα σε «πορεία ήττας» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα...

Οι ΗΠΑ έχουν θέσει την Αλ Κάιντα σε «πορεία ήττας» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Λε Φιγκαρό» (Le Figaro), η οποία θα δημοσιευθεί αύριο.

«Έχουμε διαλύσει τις συνομωσίες της αλ Κάιντα, έχουμε εξουδετερώσει τον Οσάμα μπιν Λάντεν και ένα μεγάλο μέρος της οργάνωσής του και έχουμε τοποθετήσει την αλ Κάιντα στην πορεία της ήττας», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος .

«Την ίδια ώρα, οι πληθυσμοί σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και στη βόρεια Αφρική δείχνουν ότι ο πιο σίγουρος δρόμος προς τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια είναι η ηθική δύναμη της μη βίας και όχι της τρομοκρατίας και της τυφλής βίας. Είναι σαφές ότι οι βίαιοι εξτρεμιστές έχουν μείνει πίσω και ότι το μέλλον ανήκει σε αυτούς που θέλουν να χτίσουν και όχι να καταστρέψουν», προσέθεσε.

Με αφορμή τη δέκατη επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους, ο Ομπάμα τόνισε ότι οι ΗΠΑ «δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ σε πόλεμο κατά του Ισλάμ» και επανέλαβε την επιθυμία των ΗΠΑ να αναλάβουν το ρόλο της παγκόσμιας υπερδύναμης.