ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Ο Ρούτε κέρδισε τις εκλογές αλλά έχασε την φιλία της Τουρκίας

Ερντογάν: Ο Ρούτε κέρδισε τις εκλογές αλλά έχασε την φιλία της Τουρκίας

Δεν έχει τέλος η αντιπαράθεση ανάμεσα σε Τουρκία και Ολλανδία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει εμπλακεί σε διπλωματική κρίση με την Ολλανδία, δήλωσε σήμερα πως ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές αλλά «έχασε τη φιλία της Τουρκίας».

«Ρούτε, το κόμμα σας μπορεί να έφθασε στην πρώτη θέση στις εκλογές, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι έχετε χάσει τη φιλία της Τουρκίας», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στη βορειοδυτική επαρχία Σακάρια.

Ο Ερντογάν επέκρινε επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να επιτρέψει στις εταιρείες να απαγορεύουν στις υπαλλήλους τους να φορούν ισλαμικές μαντίλες υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

«Ντροπή στην ΕΕ. Κάτω οι ευρωπαϊκές Αρχές, οι αξίες και η δικαιοσύνη σας... Άρχισαν μια σύγκρουση ανάμεσα στον σταυρό και στην ημισέληνο, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση», είπε.

Καταγγέλλει «μια σταυροφορία» της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης κατά του Ισλάμ

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη ότι έχει εξαπολύσει «μια σταυροφορία» εναντίον του Ισλάμ, καθώς εξέδωσε απόφαση βάσει της οποίας μια επιχείρηση θα μπορούσε να απαγορεύσει στις εργαζόμενές της να φορούν την ισλαμική μαντίλα στον χώρο εργασίας τους.

Με τις σχέσεις της Άγκυρας να είναι τεταμένες με πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε το μπρα ντε φερ και επέκρινε με δριμύτητα την απόφαση που εξέδωσε την Τρίτη το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CJUE) σχετικά με το δικαίωμα των μουσουλμάνων γυναικών να φορούν τη μαντίλα στην εργασία τους.

«Τί γίνεται με την θρησκευτική ελευθερία; Ποιος έλαβε αυτήν την απόφαση; Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αγαπητοί αδελφοί, εξαπέλυσαν μια σταυροφορία εναντίον του ολοένα κι ισχυρότερου» συμβόλου του Ισλάμ, σημείωσε ο ηγέτης της Τουρκίας.

Σε μια απόφαση που εξέδωσε την Τρίτη, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε πως μια επιχείρηση μπορεί να εντάξει στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της τον όρο της απαγόρευσης οι εργαζόμενοί της να φέρουν δημοσίως θρησκευτικά σύμβολα, όπως η ισλαμική μαντίλα.

Σχετικές ειδήσεις