ΚΟΣΜΟΣ

Νέα δημοσκόπηση Γαλλία: Ο Μακρόν κερδίζει άνετα την Λεπέν στον β' γύρο

Νέα δημοσκόπηση Γαλλία: Ο Μακρόν κερδίζει άνετα την Λεπέν στον β' γύρο

Ειδήσεις για προεδρικές εκλογές Γαλλία 2017:Ο κεντρώος υποψήφιος εκτοπίζει την επικεφαλής της ακροδεξιάς από την πρώτη θέση.

Ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν προηγείται ελαφρά της ηγέτιδας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και την κερδίζει με άνεση στον δεύτερο γύρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Odoxa που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας εξασφαλίζει το 26,5% των ψήφων στον πρώτο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου.

Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 0,5% σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση της Odoxa για την πρόθεση ψήφου, ωστόσο ο Μακρόν εξακολουθεί να προηγείται της Λεπέν που συγκεντρώνει 26%.

Ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν διατηρεί αμετάβλητο το ποσοστό του σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Odoxa που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες, στο 19%, ποσοστό που τον αποκλείει από τον δεύτερο γύρο.

Ο Μακρόν θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο τη Λεπέν με ποσοστό 64% έναντι 36% της ηγέτιδας του Εθνικού Μετώπου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις