ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Βέλγιο: Πήγε να παρασύρει πεζούς με αυτοκίνητο γεμάτο όπλα (pics+vid)

Συναγερμός στο Βέλγιο: Πήγε να παρασύρει πεζούς με αυτοκίνητο γεμάτο όπλα (pics+vid)

Ένας Γάλλος συνελήφθη στο κέντρο της Αμβέρσας του Βελγίου αφού επιχείρησε να παρασύρει με το όχημά του πλήθος πεζών σήμερα 23 Μαρτίου -Ήταν ντυμένος με στολή παραλλαγής -Οι γαλλικές Αρχές πιστεύουν ότι βρισκόταν υπό την επήρρεια αλκοόλ και προσπαθούσε να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο.

Το όχημα επιχείρησε να εισέλθει σε δρόμο με εμπορικά καταστήματα έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Στην περιοχή αναπτύχθηκαν αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

«Στις 11.00 το πρωί τοπική ώρα ένα όχημα εισήλθε στην οδό De Meir έχοντας αναπτύξει τόσο μεγάλη ταχύτητα που οι πεζοί έπρεπε να τρέξουν πανικόβλητοι» προς πάσα κατεύθυνση για να γλυτώσουν, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας σε συνέντευξη τύπου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο οδηγός συνελήφθη αργότερα, ενώ αυτή τη στιγμή έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της Αμβέρσας ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Το όχημα έφερε γαλλικές πινακίδες κυκλοφορίας. Μάλιστα μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν μαχαίρια και άλλα όπλα.

«Πρόκειται για τον Μοχάμεντ Ρ., που γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1977, είναι Γάλλος υπήκοος και κατοικεί στη Γαλλία», διευκρινίζει η εισαγγελία. «Διάφορα όπλα βρέθηκαν στο πορτ-μπαγκάζ, μεταξύ των οποίων μαχαίρια, ένα "riot gun" (τουφέκι) και ένα μπιτόνι που περιείχε ένα προϊόν που δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί», πρόσθεσε.

«Στη βάση των πρώτων στοιχείων που συνελέγησαν και δεδομένου αυτού που συνέβη χθες στο Λονδίνο, αποφασίστηκε ο φάκελος να ανατεθεί στην ομοσπονδιακή εισαγγελία», που επιφορτίζεται στο Βέλγιο με τις υποθέσεις τρομοκρατίας.

Δείτε το βίντεο!

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα πως ένας Γάλλος υπήκοος φαίνεται πως ενεπλάκη σε μια ύποπτη απόπειρα επίθεσης στη βελγική πόλη Αμβέρσα.

«Φαίνεται πως -στην απόπειρα επίθεσης- ενεπλάκη ένας Γάλλος υπήκοος, με πιθανόν έναν ορισμένο αριθμό όπλων στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου του -επαφίεται στους δικαστές να κάνουν μια δήλωση για αυτό- που επιδίωκε να σκοτώσει ή το λιγότερο να προκαλέσει ένα δραματικό επεισόδιο», δήλωσε ο Ολάντ στους δημοσιογράφους.

«Ως εκ τούτου πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σε υψηλή επιφυλακή και να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας», πρόσθεσε.

Οι γαλλικές Αρχές πιστεύουν ότι βρισκόταν υπό την επήρρεια αλκοόλ και προσπαθούσε να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο. «Δεν ήθελε να πέσει με το όχημά του πάνω στους στρατιώτες. Νομίζουμε ότι ήθελε να αποφύγει τον έλεγχο» τόνισε μια πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση.

Σχετικές ειδήσεις