ΚΟΣΜΟΣ

Εγκαταλείπει την πρωθυπουργία ο Σίλβιο;

Εγκαταλείπει την πρωθυπουργία ο Σίλβιο;
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι ίσως αποφασίσει να μη θέσει υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία στις βουλευτικές εκλογές του 2013...

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι ίσως αποφασίσει να μη θέσει υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία στις βουλευτικές εκλογές του 2013 και ότι επιθυμεί να δει πρωθυπουργό της χώρας του τον 40χρονο πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Αντζελίνο Αλφάνο.


«Στο τέλος της παρούσας κοινοβουλευτικής περιόδου, θα έχω συμπληρώσει 20 έτη στην πολιτική ζωή της Ιταλίας, που είναι μία τεράστια χρονική περίοδος, δεδομένου ότι η πολιτική ζωή είναι δραματικά σκληρή», ανέφερε σήμερα ο Μπερλουσκόνι, μιλώντας σε νεολαίους του κόμματός του, του «Κόμματος της Ελευθερίας».

«Εάν, λοιπόν, αρνηθώ την πρόταση των συντρόφων μου να θέσω εκ νέου υποψηφιότητα, θα είμαι δικαιολογημένος... Πάντως θα αποφασίσω τελικά, όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.


Ο Αντζελίνο Αλφάνο έχει διοριστεί φέτος «Συντονιστής» στο «Κόμμα της Ελευθερίας».

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μπερλουσκόνι δήλωσε δημόσια, πως θα ήθελε να δει τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης μελλοντικό πρωθυπουργό της Ιταλίας.