ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Πούτιν και Τραμπ θα βελτιώσουν τη σχέση μας με τις ΗΠΑ

Ρωσία: Πούτιν και Τραμπ θα βελτιώσουν τη σχέση μας με τις ΗΠΑ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μια συνάντηση μεταξύ του Πούτιν και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, θα συμβάλλει στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Εάν οι δύο πρόεδροι συναντηθούν μεταξύ τους, ανταλλάξουν απόψεις και αποφασίσουν, ότι θέλουν να επανακινήσουν το διάλογο, τότε θα υπάρξει ευκαιρία για τη βελτίωση των σχέσεων» δήλωσε ο Πεσκόφ, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Απαντώντας σε ερώτημα του Αμερικανού τηλεπαρουσιαστή, ο Πεσκόφ, παραδέχθηκε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο χαμηλότερο τους επίπεδο. «Είναι σε κατάσταση Ψυχρού πολέμου; Ίσως σε χειρότερη κατάσταση», ανέφερε διερωτώμενος με ρητορικό τρόπο.

Ρητορική ήταν και η απάντηση που έδωσε όταν ρωτήθηκε, αν ο Πούτιν έδειξε την προτίμηση του προς τον Τράμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ, σε σχέση με την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον. «Το ζήτημα δεν συνίσταται στις προτιμήσεις, αλλά στο ποιανού οι απόψεις μας αγγίζουν και ποιανού απόψεις βρίσκουν καλύτερη ανταπόκριση στην κοινή γνώμη».

Και αφού τόνισε ότι η μία πτέρυγα των αμερικανών πολιτικών ισχυρίζεται ότι είναι αναγκαίος ο διάλογος με τη Ρωσία, παρά την ύπαρξη προβλημάτων, και η άλλη πτέρυγα ότι με την Μόσχα δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο, κατέληξε διερωτώμενος: «Ποιον λοιπόν να επιλέξουμε;»

Σχετικές ειδήσεις