ΚΟΣΜΟΣ

Ματωμένη Κυριακή των Βαΐων: Βρέθηκε τρίτη βόμβα σε εκκλησία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

Ματωμένη Κυριακή των Βαΐων: Βρέθηκε τρίτη βόμβα σε εκκλησία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

Βρέθηκε και τρίτη βόμβα σε άλλη εκκλησία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, σύμφωνα με τοRudawEnglish. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενω καταβάλλονται προσπάθειες απενεργοποίησης του εκρηκτικού μηχανισμού.

«Μαύρη Κυριακή» αναδεικνύεται για την Αίγυπτο η σημερινή Κυριακή των Βαΐων, μία από τις σημαντικότερες χριστιανικές εορτές στην Αίγυπτο, όπου συγκεντρώνει εκατομμύρια πιστούς σε όλη τη χώρα.

Νέα έκρηξη σημειώθηκε στην Αίγυπτο, αυτή τη φορά στον προαύλιο χώρο της Κοπτικής εκκλησίας του Αγίου Μάρκου στην Αλεξάνδρεια με αποτελέσμα να βρουν το θάνατο τουλάχιστον 11 άνθρωποι και ναι τραυματισθούν 31 ακόμη, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας.

4258682156

Σύμφωνα με το RudawEnglish βομβιστής αυτοκτονίας προσπάθησε να εισέλθει στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου αλλά τον σταμάτησαν αστυνομικοί με αποτέλεσμα να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που μετέφερε σε εκείνο τη σημείο.

C8 DrhkXgAA6div



(Η φωτογραφία του αστυνομικού που έχασε τη ζωή του σταματώντας τον βομβιστή αυτοκτονίας)

C8 BRFUXsAExf21
C897B8FXYAAkZaq

Νωρίτερα, τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας μέσα σε εκκλησία στην αιγυπτιακή πόλη Τάντα στο Δέλτα του Νείλου, συμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης.

Η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που η χριστιανική κοινότητα ετοιμάζεται για τη Μεγάλη Εβδομάδα που άρχισε σήμερα, Κυριακή των Βαΐων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η σημερινή χριστιανική ημέρα είναι εθνική αργία για την Αίγυπτο, παρότι πάνω από το 80% του πληθυσμού της είναι μουσουλμάνοι.

Αμέσως μετά το θλιβερό άκουσμα, με τους δεκάδες νεκρούς, πάγωσε στην κυριολεξία η κοινή γνώμη στην Αίγυπτο, με ένα τεράστιο «γιατί;» να σκοτώνονται αθώοι στον βωμό του φανατισμού και του εξτρεμισμού.

Το Κέντρο των Μουσουλμάνων της Αιγύπτου κατέκρινε με δριμύτητα τις αποτρόπαιες πράξεις.

Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του, μόλις επέστρεψε από τη λειτουργία που πραγματοποίησε στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα στην Αλεξάνδρεια.

Ο Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι συγκάλεσε συμβούλιο εθνικής άμυνας, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, ο υπουργός Άμυνας και οι αρχηγοί των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων.

Τα νοσοκομεία, πολιτικά και στρατιωτικά, βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι είναι πιθανό τα θύματα να αυξηθούν.

58e9f237c36188d0508b4610

Δείτε φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Τον περασμένο Δεκέμβριο, βομβιστική επίθεση στον μεγαλύτερο καθεδρικό ναό της Κοπτικής Εκκλησίας στο Κάιρο προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων και τον τραυματισμό 49, ανάμεσα στα θύματα ήταν πολλές γυναίκες και παιδιά.

Ήταν η πλέον αιματηρή επίθεση εναντίον της χριστιανικής μειονότητας της Αιγύπτου εδώ και χρόνια.

Σχετικές ειδήσεις