ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη Τουρκία: Είχαν τοποθετήσει ένα τόνο εκρηκτικά σε τούνελ κάτω από το αρχηγείο της αστυνομίας

Έκρηξη Τουρκία: Είχαν τοποθετήσει ένα τόνο εκρηκτικά σε τούνελ κάτω από το αρχηγείο της αστυνομίας

Η έκρηξηπου σημειώθηκε χθες Τρίτη (11/4) σε αστυνομικό τμήμα του Ντιγιάρμπακίρστη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι, από την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Μετά την έρευνα «αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για μια τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο Σοϊλού σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.

Πάντως σε προηγούμενη συνέντευξή του, την οποία μετέδωσαν μεταξύ άλλων τα ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα NTV και CNN Turk, ο Σοϊλού είχε επισημάνει χθες Τρίτη ότι «δεν υπήρξε καμία εξωτερική παρέμβαση. Η έκρηξη σημειώθηκε στη διάρκεια επισκευής οχημάτων».

Σήμερα ο Σοϊλού εξήγησε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικά που είχαν τοποθετηθεί σε μια σήραγγα η οποία είχε ανοιχθεί κάτω από το αστυνομικό τμήμα, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη 177 ανθρώπων στο πλαίσιο της έρευνας για το συμβάν.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σήμερα, η νομαρχία του Ντιγιάρμπακιρ ανέφερε ότι υπάρχουν τρεις νεκροί, δύο πολίτες και ένας αστυνομικός, και τέσσερις τραυματίες που εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Νωρίτερα ο Σόιλου είχε κάνει λόγο για δύο νεκρούς και 12 ελαφρά τραυματίες.

Σύμφωνα με τη νομαρχία, περίπου ένας τόνος εκρηκτικών είχαν τοποθετηθεί «σε ένα τούνελ μήκους 30 μέτρων (…) το οποίο είχε ανοιχθεί από ένα γειτονικό κτίριο» το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση.

Φωτογράφος του AFP είδε ένα κτίριο, το οποίο είχε καταρρεύσει.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, με τις τουρκικές αρχές να έχουν αποφύγει να την αποδώσουν σε κάποια οργάνωση.

645x344 explosion reported in southeastern turkeys diyarbakir province 1491899633233

Το Ντιγιάρμπακιρ είναι η μεγαλύτερη πόλη στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) διεξάγουν ένοπλο αγώνα για περισσότερες από τρεις δεκαετίες με σκοπό την αυτονομία των Κούρδων. Η βία έχει αναζωπυρωθεί μετά την κατάρρευση μιας εκεχειρίας τον Ιούλιο του 2015.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις