ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Όλοι πρέπει να σεβαστούν τη σημαντικότερη στιγμή στην ιστορία της Τουρκίας (video)

Ερντογάν: Όλοι πρέπει να σεβαστούν τη σημαντικότερη στιγμή στην ιστορία της Τουρκίας (video)

Προσωπικό τόνο στο πλαίσιο της στρατηγικής της χειραγώγησης επέλεξε και στο διάγγελμά του μετά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας για μια ιστορική απόφαση που έλαβε ο λαός της χώρας του, τον οποίο «ευχαρίστησε έναν έναν», αγνοώντας τις καταγγελίες για νοθεία και παρατυπίες κατά τη διεξαγωγή του.

"Θέλω να ευχαριστήσω έναν έναν τους ψηφοφόρους μας " δήλωσε ο πρόεδρος Ερντογάν σε διάγγελμα που απηύθυνε για το δημοψήφισμα.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους τόνισε πως ελπίζει τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος θα ωφελήσουν την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα ανεπίσημα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο αριθμός των ψήφων υπέρ του "ναι" ανέρχεται σε 25 εκατομμύρια, ήτοι 1,3 εκατομμύρια περισσότεροι ψήφοι έναντι του "όχι".

Ο Ερντογάν μίλησε για μια ιστορική απόφαση που έλαβε ο τουρκικός λαός και ότι η μεταρρύθμιση αυτή είναι η σημαντικότερη στην ιστορία της Τουρκίας.

Όλες οι ψήφοι είναι σημαντικές στο δημοψήφισμα, είπε επίσης υποστηρίζοντας ότι η στήριξη των πολιτών για τη συνταγματική αναθεώρηση αυξήθηκε στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, οι ψηφοφόροι του εξωτερικού συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία του "ναι" στο δημοψήφισμα.

Ο Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι όλα τα άρθρα της συνταγματικής αναθεώρησης θα τεθούν άμεσα σε ισχύ, ορισμένα θα τεθούν σε ισχύ το Νοέμβριο του 2019.

Όλοι πρέπει να σεβαστούν την απόφαση του έθνους μας, ειδικά οι σύμμαχοί μας, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος, καταλήγοντας: «Μετά το "ναι" στο δημοψήφισμα, θα συνεχίσουμε την πορεία μας γρηγορότερα κι ισχυρότεροι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μιλώντας σε υποστηρικτές του είπε πως θα συζητήσει αμέσως το ζήτημα της επαναφοράς της θανατικής ποινής με τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ και τον ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος Μπαχτσελί.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα θέσει το θέμα της επαναφοράς της θανατικής ποινής σε δημοψήφισμα, εφόσον χρειάστει.

Σχετικές ειδήσεις