Συναγερμός στη Γαλλία: Ήθελαν να σκορπίσουν το θάνατο πριν τις εκλογές - Συλλήψεις στη Μασσαλία

Συναγερμός στη Γαλλία: Ήθελαν να σκορπίσουν το θάνατο πριν τις εκλογές - Συλλήψεις στη Μασσαλία
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν κινητοποιηθεί σε όλη τη Γαλλία προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια των Γάλλων και να εξασφαλίσουν ότι η εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές θα διεξαχθεί ομαλά.

Δύο Γάλλοι που συνελήφθησαν σήμερα στη Μασσαλία σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν μια «άμεση και βίαιη επίθεση» πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία που θα διεξαχθεί την Κυριακή, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

Οι δύο άνδρες οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν με διαφορά λίγων λεπτών ο ένας από τον άλλον, είναι ριζοσπαστικοποιημένοι Γάλλοι υπήκοοι ηλικίας 24 και 30 ετών, δήλωσε ο υπουργός Ματιά Φεκλ.

«Αυτοί οι δύο ριζοσπαστικοποιημένοι άνδρες... σκόπευαν να διαπράξουν στο πολύ άμεσο μέλλον –με αυτό εννοώ τις επόμενες ημέρες– μια επίθεση σε γαλλικό έδαφος», δήλωσε ο Φεκλ σε συνέντευξη Τύπου. Μια ορισμένη επίθεση αποτράπηκε, είπε.

Οι Γάλλοι προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν νέο πρόεδρο στις 23 Απριλίου και στις 7 Μαΐου σε μια ψηφοφορία που θα διεξαχθεί σε δύο γύρους.

Η εθνική ασφάλεια βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα ενόψει των εκλογών μετά τις επιθέσεις ισλαμιστών μαχητών στη Γαλλία που προκάλεσαν τον θάνατο περισσότερων από 230 ανθρώπων τα τελευταία δύο χρόνια.

Με τη χώρα να βρίσκεται ακόμη υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης, ο Φεκλ είπε πως περισσότεροι από 50.000 αστυνομικοί και στρατιώτες θα αναπτυχθούν για τον πρώτο και τον δεύτερο γύρο των εκλογών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ούτε ο Φεκλ ούτε η αστυνομία έδωσαν συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το είδος των επιθέσεων που σχεδίαζαν οι δύο ύποπτοι ή για το αν είχαν θέσει στο στόχαστρο έναν ή περισσότερους από τους υποψηφίους.

Δείτε φωτογραφίες των υπόπτων στη Gallery του Newsbomb.gr

Τι βρήκαν στο διαμέρισμα των υπόπτων

Ένα πολυβόλο, δύο περίστροφα και τρία κιλά εκρηκτικής ύλης TATP ήταν μεταξύ των όπλων που βρέθηκαν σε ένα διαμέρισμα στη Μασσαλία από αστυνομικούς που απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση .

Οι δύο Γάλλοι που συνελήφθησαν στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, είχαν επίσης στην κατοχή τους μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους και προπαγανδιστικό υλικό των τζιχαντιστών.

Οι ύποπτοι, ο Κλεμάν Μπ. 22 ετών και ο Μαχιεντίν Μ. 29 ετών, είναι και οι δύο Γάλλοι υπήκοοι.  Οι δύο Γάλλοι γνωρίστηκαν στη φυλακή όπου μοιράζονταν το ίδιο κελί. Ήταν γνωστοί στις Αρχές που πίστευαν ότι είχαν ασπαστεί το ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Μάλιστα, στο σπίτι του ενός είχε βρεθεί παλαιότερα ένα λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους ενώ ο δεύτερος πιστεύεται ότι διατηρούσε δεσμούς με έναν τζιχαντιστικό πυρήνα στο Βέλγιο.

Στο διαμέρισμα των δύο νεαρών στη Μασσαλία, εκτός από την TATP, μια εκρηκτική ύλη που προτιμούν οι τζιχαντιστές, βρέθηκαν μια αυτοσχέδια χειροβομβίδα, πολλά όπλα και πυρομαχικά.

PHOTO GALLERY