Το πιάνο έκρυβε μια αμύθητη περιουσία! Δεν φαντάζεστε τι βρήκε μέσα (pics)

Το πιάνο έκρυβε μια αμύθητη περιουσία! Δεν φαντάζεστε τι βρήκε μέσα (pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με το στόμα ανοιχτό έμεινε ένας χορδιστής με αυτό που αντίκρισε κάτω από τα πλήκτρα ενός όρθιου πιάνου, το οποίο έγινε πρόσφατα δωρεά σε σχολείο στην κεντροδυτική Αγγλία.

Ο Μάρτιν Μπάκχαουζ, 61 ετών, κλήθηκε να κουρδίσει το πιάνο ηλικίας 110 ετών που δόθηκε στο γυμνάσιο του Μπίσοπς Κασλ. Έβρισκε τα πλήκτρα κάπως βαριά και ψάχνοντας κάτω από το κλαβιέ ανακάλυψε περίπου 10 υφασμάτινα πακετάκια, ραμμένα επιμελώς, και ένα δερμάτινο πορτοφόλι.

Όπως αποδείχτηκε περιείχαν 900 χρυσά και αργυρά νομίσματα από τη βικτωριανή εποχή!

«Ανοίγοντάς τα, δεν περίμενα να βρω χρυσάφι, νόμιζα ότι ήταν απλά νομίσματα, αλλά όχι, ήταν κάτι σημαντικό!», έγραψε ο χορδιστής στο ιστολόγιο του Βρετανικού Μουσείου το οποίο είναι αρμόδιο για να εκτιμήσει το θησαυρό.

nomismata

Σύμφωνα πάντως με τα μέσα ενημέρωσης, η αξία της ανακάλυψης κυμαίνεται μεταξύ 300.000 και 500.000 στερλίνες (330.000 και 550.000 ευρώ).

«Τα νομίσματα, που κόπηκαν μεταξύ 1847 και 1915, είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός αυτού του είδους που έχει ανακαλυφθεί στη χώρα», ανέφερε το μουσείο.

Τα νομίσματα πρέπει να φυλάχθηκαν μέσα στο πιάνο το νωρίτερο στο τέλος της δεκαετίας του 1920, βάσει του διαφημιστικού χαρτιού της εταιρίας Shredded Wheat με τα οποία είχε τυλιχθεί το ένα πακέτο, ίσως σε αντίδραση στη Μεγάλη Ύφεση ή και στις εξελίξεις που οδήγησαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

backhouse3

«Είναι σίγουρα οι οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής», ανέφερε ο Πίτερ Ρίβιλ, του Βρετανικού Μουσείου.

Όλες οι προσπάθειες ωστόσο για να βρεθούν οι αρχικοί ιδιοκτήτες του πιάνου απέβησαν άκαρπες. Ο θησαυρός ανήκει τώρα στο Στέμμα, το οποίο θα ανταμείψει το σημερινό ιδιοκτήτη και αυτόν που ανακάλυψε το θησαυρό, αφού τον εκτιμήσει.

Όσο για τους γενναιόδωρους δωρητές του πιάνου, ένα ζευγάρι που είχε αγοράσει το μουσικό όργανο το 1983 για τα παιδιά του, δεν θα πάρουν δεκάρα!

PHOTO GALLERY