ΚΟΣΜΟΣ

Πέφτει το τελευταίο «οχυρό» του Ισλαμικού Κράτους πριν τη Ράκα

Πέφτει το τελευταίο «οχυρό» του Ισλαμικού Κράτους πριν τη Ράκα

Οι αραβοκουρδικές δυνάμεις, που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, διείσδυσαν τη Δευτέρα (24/4) στην πόλη Τάμπκα, ένα από τα προπύργια του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS) μπήκαν για πρώτη φορά στην πόλη αυτή, την οποία έχουν περικυκλώσει από παντού. Έχουν επίσης θέσει υπό τον έλεγχό τους πολλές θέσεις στα νότια και προωθούνται προς τα δυτικά, εξήγησε το Παρατηρητήριο.

Σε ανακοίνωσή τους στο διαδίκτυο οι FDS ανέφεραν ότι κατέλαβαν θέσεις του ΙΚ στα νότια και τα δυτικά της Τάμπκα.

Η πόλη αυτή απέχει περίπου 55 χιλιόμετρα δυτικά της Ράκα και θεωρείται η τελευταία αμυντική γραμμή του ΙΚ πριν από την ντε φάκτο πρωτεύουσά του στη Συρία.

Η Τάμπκα πολιορκείται από τις 7 Απριλίου. Η επιχείρηση των χερσαίων αραβοκουρδικών δυνάμεων στηρίζεται από τις αεροπορικές επιδρομές της διεθνούς συμμαχίας, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, σε μια τέτοια αεροπορική επίθεση σκοτώθηκε σήμερα μια οκταμελής οικογένεια που προσπαθούσε να φύγει οδικώς από την πόλη. Μεταξύ των θυμάτων είναι και πέντε παιδιά.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν είπε ότι "η πραγματική μάχη αρχίζει τώρα γιατί οι τζιχαντιστές δεν έχουν καμία δυνατότητα να εγκαταλείψουν την πόλη. Η διάρκεια της σύγκρουσης θα εξαρτηθεί από την απόφαση των μαχητών του ΙΚ να παραδοθούν ή να πολεμήσουν μέχρι τέλους", εξήγησε.

ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις