ΚΟΣΜΟΣ

Προεδρικές εκλογές Γαλλία - Μελανσόν: Δεν θα στηρίξω επίσημα κανέναν υποψήφιο

Προεδρικές εκλογές Γαλλία - Μελανσόν: Δεν θα στηρίξω επίσημα κανέναν υποψήφιο

Προεδρικές εκλογές Γαλλία:Δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα από το ινστιτούτο Odoxa κατέδειξε ότι περίπου το 40% των ψηφοφόρων που ψήφισαν τον Μελανσόν στον πρώτο γύρο σκοπεύουν να ψηφίσουν τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου.

O αριστερός υποψήφιος, που ηττήθηκε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, Ζαν Λυκ Μελανσόν δήλωσε σήμερα ότι δεν θα δώσει καμία κατεύθυνση στους υποστηρικτές του σχετικά με τον ποιον υποψήφιο να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου.

«Εγώ θα ψηφίσω... αλλά δεν θα σας πώς» θα ψηφίσω, είπε ο Μελανσόν σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο youtube. «Δεν με χρειάζεστε για να γνωρίζετε τι θα κάνετε. Δεν είμαι γκουρού, δεν είμαι καθοδηγητής».

Ο Ζαν Λυκ Μελανσόν έλαβε ποσοστό λίγο πάνω από 19% στον πρώτο γύρο της 23ης Απριλίου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ντιπόν-Ενιάν: Θα στηρίξω τη Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο

Ο Νικολά Ντιπόν-Ενιάν, ο ηγέτης του ευρωσκεπτικιστικού, δεξιού κόμματος Debout La France, κάλεσε σήμερα τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν τη Μαρίν Λεπέν, την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 7 Μαΐου.

Ο Ντιπόν-Ενιάν στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε ποσοστό 4,7%. Στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι έχει συνάψει με τη Λεπέν μια συμφωνία για τη μελλοντική κυβέρνηση της Γαλλίας, στην οποία λαμβάνεται υπόψη κάποια "εξέλιξη" στο πολιτικό πρόγραμμα του Εθνικού Μετώπου.

«Θα ψηφίσω τη Μαρίν Λεπέν και θα την στηρίξω» είπε ο Ντιπόν-Ενιάν.

Σχετικές ειδήσεις