ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ ενάντια στην τρομοκρατία

Λαβρόφ: Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ ενάντια στην τρομοκρατία

Η ρωσική ηγεσία επαναλαμβάνει τακτικά ότι είναι έτοιμη να ανανεώσει τη συνεργασία της με την Ουάσινγκτον στο θέμα της Συρίας αλλά και γενικότερα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την επίλυση της συριακής κρίσης, διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Πιστεύουμε ότι προκειμένου να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα, είναι σημαντικό να ενώσουν τις δυνάμεις τους όλοι εκείνοι που μάχονται την τρομοκρατία στη Συρία. Εννοώ τόσο οι Αεροδιαστημικές Ρωσικές Δυνάμεις (σ.σ. η ρωσική πολεμική αεροπορία) όσο και ο συνασπισμός του οποίου ηγούνται οι Αμερικανοί», είπε ο Λαβρόφ σε μια συνάντηση που είχε με τον Ιορδανό ομόλογό του, τον Αϊμάν Σαφάντι.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές Αρχές ελπίζουν πως η ένοπλη συριακή αντιπολίτευση θα συμμετάσχει στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν στην Αστάνα του Καζακστάν το διήμερο 3-4 Μαΐου.

Σχετικές ειδήσεις