ΚΟΣΜΟΣ

Νέες αποκαλύψεις: «Η γυναίκα με τα μωβ» λύνει το μυστήριο της μικρής Μαντλίν

Νέες αποκαλύψεις: «Η γυναίκα με τα μωβ» λύνει το μυστήριο της μικρής Μαντλίν

Μία ύποπτη γυναίκα η οποία θα μπορούσε να δώσει λύση στο μυστήριο.

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται αύριο από τις 3 Μαΐου 2007, από την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ενώ έκανε διακοπές με τους γονείς της σε τουριστικό θέρετρο, στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας.

Πηγή της αστυνομίας αποκάλυψε πως βασική ύποπτος στην υπόθεση εξαφάνισης του κοριτσιού είναι μια γυναίκα, που βρισκόταν κοντά στο τουριστικό θέρετρο, αλλά πλέον δεν ζει στην Πορτογαλία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτή η γυναίκα «είναι κλειδί για την υπόθεση. Οι αστυνομικοί ελπίζουν πως αυτή η γυναίκα μπορεί να οδηγήσει σε μία σύλληψη».

Όπως τόνισε η Jeny Murat στη μαρτυρία της, αυτή η γυναίκα της τράβηξε την προσοχή, καθώς είχε «περίεργη συμπεριφορά» και κοιτούσε επίμονα το διαμέρισμα, όπου ζούσε η μικρή Μαντλίν με την οικογένεια της.

Η Murat είχε πάει για ψώνια και επέστρεφε στο σπίτι της όταν είδε τη γυναίκα να στέκεται στο δρόμο. «Είδα μια γυναίκα να στέκεται στη γωνία του δρόμου και να κοιτάζει επίμονα. Δεν την γνώριζα, αλλά μου τράβηξε την προσοχή γιατί φορούσε μωβ ρούχα και επίσης γιατί είναι ασυνήθιστο για οποιονδήποτε -και κυρίως για μια γυναίκα- να στέκεται μόνη στο δρόμο του τουριστικού θέρετρου και απλώς να κοιτάζει το κτήριο. Την επόμενη ημέρα, ακούσαμε ότι ένα μικρό κορίτσι χάθηκε και στη συνέχεια είπα στους αστυνομικούς για τη γυναίκα που είχα δει».

Οι γονείς της Μαντλίν κατηγορούν τις πορτογαλικές Αρχές

Οι γονείς την Μαντλίν ισχυρίζονται ότι η πορτογαλική αστυνομία τους αντιμετώπισε «απάνθρωπα» από την αρχή της έρευνας τους, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτονται σε έκθεση που διέρρευσε.

Το ζευγάρι είχε όπως περιγράφεται μια «ταραχώδη σχέση» με τις Αρχές στην Πορτογαλία και στη Βρετανία, σύμφωνα με μια έρευνα του Home Office που διέταξε ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Alan Johnson.

Επίσης, στην έκθεση αποκαλύπτεται πως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης έρευνας από τους Πορτογάλους αξιωματούχους, η Κέιτ και ο Τζέρι Μακέιν δεν μοιράστηκαν τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν οι ιδιωτικοί ερευνητές της οικογένειας με τις βρετανικές Αρχές.

Σχετικές ειδήσεις