ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Οι ΗΠΑ μας σπρώχνουν σε πυρηνικό πόλεμο

Βόρεια Κορέα: Οι ΗΠΑ μας σπρώχνουν σε πυρηνικό πόλεμο

Νέες απειλές κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε η Βόρεια Κορέα, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι «σπρώχνουν» την Πιονγκ Γιανγκ όλο και πιο κοντά «στα πρόθυρα του πυρηνικού πολέμου».

Αφορμή για τη νέα ένταση ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Πιονγκγιάνγκ ήταν η πτήση δύο αμερικανικών βομβαρδιστικών B-1B πάνω από την Χερσόνησο τις προηγούμενες ημέρες, στο πλαίσιο κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με την Πολεμική Αεροπορία της Νοτίου Κορέας.

Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων «KCNA» ισχυρίζεται πως τα αμερικανικά μαχητικά πραγματοποίησαν «άσκηση για ρίψη πυρηνικής βόμβας» εναντίον μεγάλων στόχων.

Ακόμα, καταγγέλλει πως οι υπερπτήσεις έγιναν τη στιγμή που ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ και άλλοι «πολεμοχαρείς» στις ΗΠΑ ζητούν «προληπτική πυρηνική επίθεση» εναντίον του Βορρά.

Το «KCNA| τόνισε πως η Βόρεια Κορέα παρακολουθεί επισταμένα τις ενέργειες των αμερικανών «ιμπεριαλιστών» και μπορεί να αντιδράσει με τη χρήση πυρηνικών όπλων – απειλή που χρησιμοποιείται ευρύτατα το τελευταίο διάστημα στα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Σχετικές ειδήσεις