ΚΟΣΜΟΣ

Mε την ταινία «Το βιβλίο του Χένρι» η έναρξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λος Άντζελες

Mε την ταινία «Το βιβλίο του Χένρι» η έναρξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λος Άντζελες

Η δραματική ταινία/θρίλερ «The Book of Henry» (Το βιβλίο του Χένρι) σε σκηνοθεσία Κόλιν Τρεβόροου θα προβληθεί τη βραδιά έναρξης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λος Άντζελες στις 14 Ιουνίου.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ναόμι Γουότς, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, Τζέιντεν Λίμπερερ, Μάντι Ζίγκλερ, Ντιν Νόρις, Λι Πέις, Σάρα Σίλβερμαν.

Η ιστορία ακολουθεί τον αρκετά ευφυή και χαρισματικό για την ηλικία του 11χρονο Χένρι, ο οποίος ζει με τη μητέρα και τον μικρότερο αδερφό του. Δίπλα τους μένουν η Κριστίνα και ο πατριός της, οι οποίοι κρύβουν ένα σκοτεινό μυστικό. Ο Χένρι επινοεί ένα σχέδιο για να σώσει την Κριστίνα από τον πατριό της, γράφοντάς το στο βιβλίο του, το οποίο ανακαλύπτει η μητέρα του και μαζί με τον μικρότερό του αδερφό, το θέτουν σε εφαρμογή.

«Είμαστε ευτυχείς που θα ανοίξουμε το Φεστιβάλ με την ταινία “Το βιβλίο του Χένρι» είναι μια συγκινητική ιστορία για τη φιλία, την κοινότητα, και τον επαναπροσδιορισμό της οικογένειας», δήλωσε η διευθύντρια του Φεστιβάλ Τζένιφερ Κούσις, σύμφωνα με το Variety.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Κόλιν Τρέβοροου είπε: «Αποτελεί τιμή για μας η έναρξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λος Άντζελες με την ταινία “Το βιβλίο του Χένρι”. Η Film Independent,( η μη κερδοσκοπική οργάνωση τέχνης που απονέμει τα Βραβεία Spirit και διοργανώνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λος Άντζελες) διαδραματίζει τόσο σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη νέων αφηγητών και είμαι ενθουσιασμένος που συμμετέχω φέτος στο συναρπαστικό πρόγραμμα».

Ο Κόλιν Τρέβοροου είναι ο επιτυχημένος σκηνοθέτης της κινηματογραφικής σειράς «Jurassic World» και της νέας ταινίας Star Wars, είναι όμως και δημιουργός ταινιών που κινούνται στον ανεξάρτητο χώρο.

Το σενάριο έχει γράψει ο συγγραφέας και τηλεοπτικός σεναριογράφος Γκρεγκ Χούρβιτς, ο οποίος κάνει τον κινηματογραφικό του ντεμπούτο με αυτήν την ταινία.

Η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις ΗΠΑ στις 16 Ιουνίου.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λος Άντζελες διοργανώνεται για 23η χρονιά και στο πλαίσιό του θα προβληθεί στις 16 Ιουνίου η ταινία «Brigsby Bear» σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Μακάρι και σε σενάριο Κέβιν Κοστέλο και Κάιλ Μούνι με τους Μάρκ Χάμιλ, Κλερ Ντέινς, Κάιλ Μούνι, Άντι Σάμπεργκ. Επίσης σε πρώτη προβολή θα παρουσιαστεί το πρώτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου της τηλεοπτικής σειράς «Queen Sugar» και θα διεξαχθεί συζήτηση με την παραγωγό και σκηνοθέτη της σειράς Άβα Ντουβερνέι στις 19 Ιουνίου στο Μουσείο Τέχνης του Λος Άντζελες.