ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία - Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα των Συντηρητικών έναντι των Εργατικών

Βρετανία - Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα των Συντηρητικών έναντι των Εργατικών

Νέα δημοσκόπησηενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 8 Ιουνίου.

Το Συντηρητικό Κόμμα της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζας Μέι διεύρυνε στις 22 μονάδες το προβάδισμά του έναντι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 8 Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ICM που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Guardian.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν το 49%, σημειώνοντας αύξηση δύο μονάδων σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση του ICM για την Guardian που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, με το ποσοστό των Εργατικών να πέφτει κατά μία ποσοστιαία μονάδα, στο 27%. Το προβάδισμα των Συντηρητικών είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ σε δημοσκόπηση που έχει πραγματοποιήσει το ICM για βρετανικές εκλογές, ανέφερε η εταιρεία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το κεντρώο κόμμα Φιλελεύθεροι Δημοκράτες συγκεντρώνει το 9%, σημειώνοντας άνοδο μίας ποσοστιαίας μονάδας, ενώ το αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου καταγράφει πτώση δύο μονάδων, στο 6%. Η δημοσκόπηση του ICM πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.038 ενηλίκων και διενεργήθηκε από τις 5 έως τις 7 Μαΐου.

Σχετικές ειδήσεις