ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον έξι νεκροί από κατάρρευση τοίχου σε νοσοκομείο

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον έξι νεκροί από κατάρρευση τοίχου σε νοσοκομείο

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα στην πόλη Μομπάσα της Κένυας, όταν ένας τοίχος νοσοκομείου κατέρρευσε εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται τέσσερα παιδιά, από 5 έως 15 ετών και η μητέρα τους. Το έκτο θύμα είναι ένας άνδρας, τοπικός επιχειρηματίας», τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, Λούκας Ογκάρα.

Τα θύματα βρίσκονταν μέσα σε γειτονικά σπίτια που καταπλακώθηκαν όταν κατέρρευσε ο τοίχος. Αξιωματούχοι του Ερυθρού Σταυρού έσκαβαν μέσα στα συντρίμμια και τις λάσπες εν μέσω της βροχόπτωσης για να βρουν επιζώντες, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Εξάλλου η νεροποντή προκάλεσε την διακοπή της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Μομπάσα, σημαντικό λιμάνι, με τα τουριστικά θέρετρα Μαλίντι και Λαμού, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Στην Κένυα οι ανάγκες του αυξανόμενου πληθυσμού της χώρας για στέγη δεν καλύπτονται και εργολάβοι συχνά χτίζουν κτίρια που παραβιάζουν τον πολεοδομικό κανονισμό.

Τον περασμένο χρόνο, τουλάχιστον 51 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε πολυώροφο κτίριο, που είχε χτιστεί δίπλα σε έναν ποταμό, στην περιοχή Χουρούμα της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις