ΚΟΣΜΟΣ

«Μαύρη μέρα»: Διέρρευσε το προεκλογικό μανιφέστο των Εργατικών – O Κόρμπιν τραυμάτισε δημοσιογράφο

«Μαύρη μέρα»: Διέρρευσε το προεκλογικό μανιφέστο των Εργατικών – O Κόρμπιν τραυμάτισε δημοσιογράφο

Εκλογές Βρετανία:Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας θα δεσμευτεί ότι θα εθνικοποιήσει την ενέργεια, τους σιδηροδρόμους και τα ταχυδρομεία, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Daily Telegraph, το οποίο επικαλείται αντίγραφο του προεκλογικού μανιφέστου του κόμματος που διέρρευσε στο συγκεκριμένο έντυπο και στην Daily Mail.

Όμως τα δεινά για τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δεν τελείωσαν με τη διαρροή του μανιφέστου. Καθώς έφτανε σε μια συνάντηση με κορυφαίες προσωπικότητες του Εργατικού Συνεδρίου στις 11.40 π.μ (τοπική ώρα), το αυτοκίνητό στο οποίο επέβαινε πέρασε πάνω από τα πόδια ενός κάμεραμαν του BBC, ο οποίος χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Τι υποτίθεται ότι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Οι Εργατικοί θα χρηματοδοτήσουν τις δεσμεύσεις τους για τις δαπάνες μέσω ενός προγράμματος αύξησης φόρων και με δανεισμό 250 δισ. λιρών μέσα στην επόμενη δεκαετία, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Το προσχέδιο του μανιφέστου τους, το οποίο θα συζητηθεί και θα οριστικοποιηθεί από τους αξιωματούχους του κόμματος σήμερα Πέμπτη 11 Μαΐου, κάνει λόγο για αύξηση του φόρου εισοδήματος για όσους κερδίζουν περισσότερες από 80.000 στερλίνες τον χρόνο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το 43 σελίδων έγγραφο αναφέρει ακόμη ότι οι Εργατικοί θα διασφαλίσουν πως το 60% της ενέργειας της χώρας θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2030, προσθέτει η εφημερίδα.

Μεταξύ άλλων το μανιφέστο αναφέρει ότι οι Εργατικοί σχεδιάζουν να ανανεώσουν το πρόγραμμα των πυρηνικών υποβρυχίων Trident και αφήνει να εννοηθεί ότι οι Εργατικοί δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Επιπλέον, οι Εργατικοί θα δεσμευτούν να ενισχύσουν τα δικαιώματα των συνδικάτων, θα επενδύσουν επιπλέον 8 δισ. λίρες στις κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ δεν θα προχωρήσουν σε ψεύτικες υποσχέσεις" αναφορικά με το μεταναστευτικό.

Το μανιφέστο των Εργατικών επρόκειτο να δοθεί στη δημοσιότητα την ερχόμενη εβδομάδα.

Το κόμμα έχει ανακοινώσει ότι οι πολίτες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος δεν θα υποστούν αυξήσεις φόρων για τη χρηματοδότηση των σχεδίων για τις δαπάνες αν οι Εργατικοί κερδίσουν στις εκλογές. Αντίθετα, το βάρος θα επωμιστούν το ανώτερο 5% των μεγάλων επιχειρήσεων και όσοι έχουν μεγάλο εισόδημα.

Οι Εργατικοί δεν σχολίασαν την διαρροή, αλλά οι κυβερνώντες Τόρις την χαρακτήρισαν «καταστροφή».

Η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι έχει ζητήσει την διενέργεια πρόωρων βουλευτικών εκλογών, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 8 Ιουνίου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις