ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανοί μαθητές διαμαρτύρονται για τη φωνή του πρίγκιπα Χάρι!

Γερμανοί μαθητές διαμαρτύρονται για τη φωνή του πρίγκιπα Χάρι!

Οργισμένοι με τον πρίγκιπα, νεότερο γιο του Καρόλου, πρίγκιπα της Ουαλίας είναι πολλοί Γερμανοί μαθητές, καθώς δεν τον καταλαβαίνουν όταν μιλά!

Η ιστορία έχει ως εξής: Η φωνή του πρίγκιπα Χάρι χρησιμοποιείται στη Γερμανία σε τεστ πιστοποίησης γνώσεων της αγγλικής γλώσσας. Η ομιλία του στο Λεσόθο της Αφρικής με θέμα το AIDS έχει συμπεριληφθεί στην εξέταση κατανόησης ακρόασης (listening). Μπορεί κάποιος να σκεφτεί: Να ένας καλός τρόπος για να κάνεις μία εξέταση πιο διασκεδαστική προσθέτοντας τη φωνή ενός διάσημου προσώπου!

Αλλά, δυστυχώς, οι μαθητές δεν είναι ευχαριστημένοι με το βαθύ ηχόχρωμα της φωνής του πρίγκιπα Χάρι. Στην πραγματικότητα, συγκεντρώθηκαν 43.000 υπογραφές μαθητών με αίτημα την αλλαγή της συγκεκριμένης εξέτασης, καθώς «δεν καταλαβαίνουν λέξη από τα όσα λέει ο πρίγκιπας», σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph.

Διευθυντής σχολείου στο Ντίσελντορφ εξήγησε: «Μερικοί μαθητές αναστατώθηκαν, κάποιοι άρχισαν να κλαίνε, υπήρξε μεγάλη απογοήτευση». Ακόμη και οι καθηγητές δεν μπορούν να καταλάβουν τι λέει ο πρίγκιπας, ανέφερε εκπαιδευτικός. «Δάσκαλοι, ακόμη και εκείνοι που έχουν μητρική γλώσσα την αγγλική, είχαν δυσκολία να κατανοήσουν το τεστ και να απαντήσουν στις ερωτήσεις» πρόσθεσε, σύμφωνα με το Vanity Fair.

Ένας μαθητής 16 ετών ήταν εντελώς εξαγριωμένος. «Είμαι θυμωμένος, από την εξέταση μπορεί να κριθεί το μέλλον μου» είπε, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο «θόρυβος που ακούγεται» μπορεί να δημιούργησε το πρόβλημα να μην γίνεται κατανοητό τι λέει ο πρίγκιπας Χάρι. Δύο συνδικαλιστικές ενώσεις εκπαιδευτικών στήριξαν το αίτημα για ακύρωση της εξέτασης.

Σχετικές ειδήσεις