ΚΟΣΜΟΣ

Επιστρέφει ο Στίβεν Σόντερμπεργκ με την ταινία «Logan Lucky»

Επιστρέφει ο Στίβεν Σόντερμπεργκ με την ταινία «Logan Lucky»

O βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας από το σινεμά, για να μας δώσει μια ταινία που φέρνει κάτι προς το «Ocean’s 11», αλλά στο λιγότερο γκλάμουρ της.

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ δεν ήταν ποτέ μεγάλος θαυμαστής των αγώνων stock αυτοκινήτων NASCAR παρότι μεγάλωσε στον αμερικανικό νότο. Αλλά ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, έγινε λάτρης του ράλι Nascar αφού άρχισε να σκηνοθετεί τη νέα του ταινία «Logan Lucky» με θέμα μία ληστεία στο Charlotte Motor Speedway κατά τη διάρκεια του αγώνα Coca-Cola 600.

«Το NASCAR ήταν είδος μυστηρίου για μένα» δήλωσε ο Σόντερμπεργκ σε συνέντευξη στο Associated Press. «Είχα μόνο πολύ επιφανειακή γνώση ... Ήξερα τα μεγάλα ονόματα. Αλλά το διασκεδαστικό με αυτό το project είναι ότι έχω μάθει ένα νέο άθλημα και μιλώ με τους ανθρώπους σε όλες τις βαθμίδες του αθλήματος...» ανέφερε ο Αμερικανός σκηνοθέτης.

31 ΤΑΙΝΙΑ

Ο Σόντερμπεργκ είπε ότι διαπίστωσε πως οι οδηγοί των αγώνων NASCAR είναι διασκεδαστικοί και απλοί, οι Κάιλι Μπιζχ, Καρλ Έντουαρτνς, Μπραντ Κισιλόουσκι, Τζόι Λογκάνο, Ράιαν Μπλέινι και Κάιλ Λάρσον, όλοι κάνουν σύντομες εμφανίσεις στην ταινία, αν και δεν υποδύονται οδηγούς αυτοκινήτων.

Ο Μπιζχ για παράδειγμα εμφανίζεται ως αστυνομικός. Ο Τσάνινγκ Τέιτουμ, ο Άνταμ Ντράιβερ και ο Ντάνιελ Κρεγκ πρωταγωνιστούν στην ταινία «Logan Lucky», η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Αυγούστου. Ο Τέιτουμ τόνισε ότι του άρεσε η ιστορία της ταινίας από την πρώτη στιγμή.

Ο αντιπρόεδρος της National Association for Stock Car Auto Racing, Inc (NASCAR), υπεύθυνος μάρκετινγκ και ανάπτυξης περιεχομένου, Ζέιν Στόνταρντ είναι εκτελεστικός παραγωγός της ταινίας. Ο Στόνταρντ ήθελε να βεβαιωθεί ότι το NASCAR απεικονίζεται σωστά στην ταινία.

«Ένα από τα πράγματα που είναι σημαντικό για εμάς είναι, ότι, παρόλο που οι χαρακτήρες είναι σε δύσκολη κατάσταση, αξιαγάπητοι, ενός είδους αποτυχημένοι χαρακτήρες, ο Στίβεν και ο Τσάινινγκ προβάλλουν το NASCAR ως ένα τεράστιο γεγονός που είναι ξεχωριστό από τους σκοπούς των χαρακτήρων - και αυτό ήταν σημαντικό για μας» δήλωσε ο Στόνταρντ.

«Αυτό που είναι σημαντικότερο όταν συνεργαζόμαστε σε τέτοια projects είναι να υπάρχει ένα επίπεδο εμπιστοσύνης ανάμεσα σε εμάς και τους κινηματογραφιστές ... H εμπιστοσύνη υπήρξε από την αρχή και το έκανε πολύ εύκολο». Είναι η πρώτη «ταινία ληστείας» του Σόντερμπεργκ. Αν και έχει σκηνοθετήσει το «Oceans 11», τόνισε ότι αυτή η ταινία είναι διαφορετική. Όταν διάβασα (το σενάριο) αισθάνθηκα ότι είναι ένα είδος ταινίας που μου αρέσει να βλέπω, το είδος της ταινίας που θέλω να κάνω» είπε. «Ήταν διαφορετικό, δεν ένιωσα ότι είναι επανάληψη της ταινίας «Oceans» είναι στο ίδιο σύμπαν, αλλά σε έναν διαφορετικό γαλαξία» σημείωσε.

Μετά από συναντήσεις και συζητήσεις με τόσους πολλούς ανθρώπους στο NASCAR, ο Σόντερμπεργκ έχει γίνει οπαδός του αθλήματος. Μάλιστα υποστηρίζει τους οδηγούς που έχει συναντήσει κατά τη διάρκεια της παραγωγής της ταινίας. «Τώρα παρακολουθώ τους αγώνες και έχουν νόημα για μένα» είπε. Το τρέιλερ της ταινίας κυκλοφόρησε πρόσφατα με πολλές χιουμοριστικές σκηνές, καθώς και στιγμιότυπα αγώνων αυτοκινήτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις