ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Λονδίνο: Συγκλονίζουν τα νέα ευρήματα στο βαν που χρησιμοποιήσαν οι τρεις τζιχαντιστές

Επίθεση Λονδίνο: Συγκλονίζουν τα νέα ευρήματα στο βαν που χρησιμοποιήσαν οι τρεις τζιχαντιστές

Βόμβες μολότοφ ανακάλυψε η βρετανική αστυνομία, σύμφωνα με πρώιμα στοιχεία, στο όχημα που χρησιμοποίησαν οι τρεις τζιχαντιστές με στόχο να επιτεθούν σε πεζούς κατά την επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Sky News, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

ΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ - ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ - ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ - ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΨΟΥΝ

Στο πίσω μέρος του ενοικιασμένου οχήματος βρέθηκαν τουλάχιστον δώδεκα μπουκάλια γεμάτα με διαφανές υγρό, με τα στόμιά τους κλεισμένα με κουρέλια αντί για πώματα, και η αστυνομία τα αντιμετώπισε ως βόμβες μολότοφ.

Οι ιμάμηδες αρνούνται να κηδέψουν τους τρεις δολοφόνους

Περισσότεροι από 130 ιμάμηδες κι άλλοι μουσουλμάνοι θρησκευτικοί ηγέτες, δήλωσαν ότι θα αρνηθούν να πουν προσευχές στις κηδείες των τριών τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν το Λονδίνο, το περασμένο Σάββατο το βράδυ.

Οι μουσουλμάνοι θρησκευτικοί ηγέτες σε ολόκληρη την Βρετανία κι από διαφορετικές σχολές του Ισλάμ δήλωσαν ότι ο πόνος των θυμάτων και των οικογενειών τους, τους οδήγησαν στο να λάβουν την απόφαση αυτή και να αρνηθούν να προσευχηθούν στις κηδείες των τρομοκρατών, παρά το γεγονός ότι το τυπικό αυτό, εφαρμόζεται για τον κάθε μουσουλμάνο ανεξάρτητα από τις πράξεις του.

18072998

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των μακελάρηδων

Η βρετανική αστυνομία έδωσε χθες 5 Ιουνίου στη δημοσιότητα τα ονόματα δύο εκ των τριών δραστών της επίθεσης στο Λονδίνο, όπου σκοτώθηκαν 7 άνθρωποι το βράδυ του Σαββάτου.

Όπως επεσήμαναν, ένας εξ αυτών ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου έκανε γνωστό ότι ο ένας δράστης ονομάζεται Κουράμ Σαζάντ Μπατ, ηλικίας 27 ετών. Ο Μπατ ήταν γνωστός στην αστυνομία και την MI5. Ήταν υπήκοος Βρετανίας που είχε γεννηθεί στο Πακιστάν, σύμφωνα με τις Αρχές.

Ο δεύτερος δράστης ονομάζεται Ρασίντ Ρεντουάν, ηλικίας 30 ετών, επίσης γνωστός με το ονοματεπώνυμο Ρασίντ Ελκντάρ. Δεν ήταν γνωστός στην αστυνομία. Ο Ρεντουάν ήταν μαροκινής και λιβυκής καταγωγής.

Όπως μεταδίδουν πολλά βρετανικά ΜΜΕ, ο Μπατ είχε εμφανιστεί πέρσι σε ένα ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού δικτύου Channel 4 με τίτλο «Οι γείτονές μου οι τζιχαντιστές», ενώ είχε εργαστεί για στις δημόσιες συγκοινωνίες του Λονδίνου TFL.

Δείτε το βίντεο!

Οι δύο άνδρες διέμεναν στη συνοικία Μπάρκινγκ, στο ανατολικό Λονδίνο, όπου η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη πολλών προσώπων τις τελευταίες ημέρες.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των στοιχείων και του τρίτου δράστη, διευκρίνισε η αστυνομία σε ένα δελτίο τύπου, απευθύνοντας έκκληση σε όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε να το καταθέσει στις Αρχές.

4803

Δεκαοκτώ τραυματίες παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση

Δεκαοκτώ τραυματίες παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση και ακόμη 18 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο το βράδυ στο κέντρο του Λονδίνου, ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας.

«Συνολικά 36 ασθενείς λαμβάνουν ιατρική βοήθεια σε πέντε νοσοκομεία του Λονδίνου. Από αυτούς 18 παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση», επεσήμανε η Υπηρεσία.

(Με πληροφορίες από Guardian, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Σχετικές ειδήσεις