ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Λονδίνο: Αντιμετώπισε τους τρομοκράτες με «γυμνά χέρια» - Τον μαχαίρωσαν πέντε φορές

Επίθεση Λονδίνο: Αντιμετώπισε τους τρομοκράτες με «γυμνά χέρια» - Τον μαχαίρωσαν πέντε φορές

Οπαδός της Μίλγουολ απέναντι στους τζιχαντιστές - Τους εμπόδισε δεχόμενος 5 μαχαιριές -Προτάθηκε για την ύψιστη τιμή του George Cross Medal

Ο Roy Larner, είναι ένας από τους πολλούς ήρωες του μακελειού στο Λονδίνου, ο οποίος την ώρα που οι τρεις τρομοκράτες σκορπούσαν το θάνατο στη γέφυρα του Λονδίνου και στο Μπόροου Μάρκετ, είχε το σθένος να τους αντιμετωπίσει.

Ο 47χρονος, έπινε το βράδυ του Σαββάτου την μπύρα του στην παμπ όπου έγινε η τρομοκρατική επίθεση των τζιχαντιστών. Χωρίς δεύτερη, μιλώντας στη «Sun», στάθηκε μπροστά τους φωνάζοντας «Αντε γαμ..., είμαι οπαδός της Μίλγουολ».

Ο Larner εξήγησε πως εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτηκε ούτε λεπτό να κάνει πίσω, με τόσο κόσμο να κινδυνεύει. Αποτέλεσμα ήταν ο 47χρονος να υποστεί σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και τον αυχένα, ωστόσο με τις πράξεις του κατάφερε να σώσει πολλούς ανθρώπους. Πλέον, αναρρώνει από το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη, ενώ θα μείνει στο νοσοκομείο για μια εβδομάδα.

Ήδη, έχει προταθεί για την ύψιστη τιμή του George Cross Medal, το οποίο αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη τιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο και απονέμεται σε εκείνους που αντιμετωπίζουν τον εχθρό κατά πρόσωπο.

«Απλά, έκανα ό,τι έπρεπε να κάνω. Ήμουν μόνος απέναντι σε τρεις, γι αυτό και χτυπήθηκα τόσο πολύ».

Διαβάστε εδώ το χρονικό της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο

Σχετικές ειδήσεις