ΚΟΣΜΟΣ

Μάντσεστερ: Παρά τις υποσχέσεις για βοήθεια, ο άστεγοι «ήρωες» συνεχίζουν να ζουν στο δρόμο

Μάντσεστερ: Παρά τις υποσχέσεις για βοήθεια, ο άστεγοι «ήρωες» συνεχίζουν να ζουν στο δρόμο

Ο άστεγος άντρας που πολλοί χαρακτήρισαν «ήρωα» καθώς έσπευσε να βοηθήσει σοβαρά τραυματισμένα παιδιά αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ εξακολουθεί να ζει στο δρόμο παρόλο που ο εκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Γουεστ Χαμ πρόσφερε χρήματα και στέγη όταν έμαθε την ιστορία του

Ο 35χρονος Στίβεν Τζόουνς κοιμόταν κοντά στο στάδιο τη βραδιά του μακελειού. Όταν άκουσε την έκρηξη, ξύπνησε και έσπευσε αμέσως να παράσχει βοήθεια στα αιμόφυρτα παιδιά που έκλαιγαν και ούρλιαζαν.

Η εξομολόγησή του μπροστά στην κάμερα συγκίνησε τον γιο του ιδιοκτήτη της αγγλικής ομάδας Γουέστ Χαμ, Ντέιβιντ Σάλιβαν και προσφέρθηκε να παραχωρήσει χρήματα και δωρεάν στέγη για έξι μήνες στον Τζόουνς. Επίσης, άγνωστοι έστησαν μία σελίδα προκειμένου να συγκεντρωθούν επιπλέον χρήματα για τον 35χρονο. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 31.562 λίρες από τις συνολικά 32.000, που είναι ο στόχος.

astegos1

Ωστόσο, όπως μαρτυρούν πρόσφατες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Στίβεν Τζόουνς, παραμένει άστεγος και κοιμάται στους δρόμους, ζητώντας χρήματα από τους περαστικούς.

Παράλληλα, στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και ο 33χρονος Κρις Πάρκερ, επίσης άστεγος, ο οποίος εκείνο το βράδυ προσπάθησε να βοηθήσει μία γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη. Γι' αυτόν έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 50.000 λίρες αλλά επίσης εθεάθη να κοιμάται ακόμη στους δρόμους.

Μια γυναίκα που εντόπισε τον Κρις να περιφέρεται σε έναν σταθμό του μετρό, τον πλησίασε και τον ρώτησε γιατί είναι ακόμη άστεγος. «Τον αγκάλιασα και του είπα πόσο υπέροχη ήταν η αντίδρασή του στα γεγονότα. Όταν κοίταξα καλύτερα, διαπίστωσα πως είναι ακόμη άστεγος και τον ρώτησα δειλά αν ισχύει. Μου είπε, "Ναι, είμαι ακόμη άστεγος", και άδειασε τις τσέπες του για να μου δείξει πως μέσα είχαν μόνο έναν αναπτήρα κι ένα τσιγάρο», έγραψε στο Facebook, η γυναίκα, απαιτώντας απαντήσεις σχετικά με το γιατί δεν του έχουν δοθεί ακόμη τα χρήματα.

astegos2

Πηγή: Mirror

Σχετικές ειδήσεις