ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιά στο Grenfell Tower: Παρέλειψαν τα μέτρα πυροπροστασίας για να κερδίσουν λεφτά

Φωτιά στο Grenfell Tower: Παρέλειψαν τα μέτρα πυροπροστασίας για να κερδίσουν λεφτά

Λονδίνο-Grenfell Tower:Τα έγγραφα της ανακαίνισης του πύργου διαμερισμάτων στο Δυτικό Λονδίνοόπου τουλάχιστον 12 άτομα σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά χθες 14 Ιουνίου, δεν αναφέρονται καθόλου σε ένα είδος προστατευτικού τείχους που θα έπρεπε να περιλαμβάνεται σε ανακαινίσεις ουρανοξυστών, σύμφωνα με ειδικούς ασφάλειας κτηρίων.

Η τοπική αρχή στην οποία ανήκει το κτήριο Grenfell Tower στο Κένσινγκτον αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν είχαν τοποθετηθεί τείχη πυροπροστασίας στους περισσότερους ορόφους μεταξύ των θερμομονωτικών σανίδων που τοποθετήθηκαν στο εξωτερικό του κτιρίου κατά την ανακαίνιση.

Η εταιρεία οικοδόμησης του κτηρίου, ο όμιλος Rydon, επίσης αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το ίδιο, δήλωσε όμως ότι η ανακαίνιση «ακολούθησε όλους τους υποχρεωτικούς κανονισμούς που αφορούν τη δόμηση, τις πυρκαγιές, και την υγεία και ασφάλεια» του οικοδομήματος και των κατοίκων.

Ο Πύργος Γκρένφελ, όπως ονομάζεται το κτήριο της δεκαετίας του '70, αποτελείται από 24 ορόφους που φιλοξενούσαν εκατοντάδες ενοίκους και η ανακαίνισή του ολοκληρώθηκε πέρσι. Με εξαίρεση μερικούς από τους χαμηλότερους ορόφους, ο πύργος τυλίχθηκε στις φλόγες σχεδόν ολόκληρος, παγιδεύοντας οικογένειες.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου δήλωσε ότι τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα προς το παρόν, ενώ η έρευνα για να εντοπιστούν έχει ήδη αρχίσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις