ΚΟΣΜΟΣ

Ξανά στις κάλπες οι Βρετανοί;

Ξανά στις κάλπες οι Βρετανοί;

Εκλογές Βρετανία:Βουλευτής των αντιπολιτευόμενων Εργατικών στη Βρετανία κάλεσε να βγουν στους δρόμους ένα εκατομμύριο πολίτες για να οδηγηθούν και πάλι οι Βρετανοί στις κάλπες σε μια δεύτερη εκλογική διαδικασία που, όπως υποστηρίζει, θα απομακρύνει την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι από την εξουσία, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mirror.

Έπειτα από ημέρες πολιτικής αναταραχής που προκλήθηκε από την αδυναμία της Μέι να εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις πρόωρες εκλογές, το κόμμα της, οι Τόρις, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με το μικρό κόμμα DUP της Βόρειας Ιρλανδίας για να εξασφαλίσουν την στήριξη των δέκα βουλευτών του στο κοινοβούλιο των 650 εδρών.

Ο Τζον ΜακΝτόνελ, ο οποίος σε περίπτωση νίκης του Εργατικού Κόμματος θα οριζόταν υπουργός Οικονομικών, κάλεσε τους πολίτες «να βγουν στους δρόμους» να διαδηλώσουν υπέρ των Εργατικών για τις περικοπές στις δαπάνες και να ασκήσουν πιέσεις για νέες εκλογές, αναφέρει η ίδια πηγή.

«Χρειαζόμαστε ο κόσμος να κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλιστεί ότι οι εκλογές θα γίνουν το συντομότερο δυνατό», είπε ο ΜακΝτόνελ σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία προσθέτει ότι κάποιες οργανώσεις της Αριστεράς προγραμματίζουν ογκώδη διαδήλωση την 1η Ιουλίου για να ασκήσουν πιέσεις στην Μέι.

Απευθυνόμενος σε συνδικαλιστές, ο ίδιος είπε ότι το μεγαλύτερο συνδικάτο εργαζομένων στη χώρα, το TUC, θα πρέπει να κινητοποιηθεί για να βγάλει τον κόσμο στους δρόμους.

«Σκεφτείτε απλώς αν το TUC έκανε την έκκληση αυτή -ότι θέλουμε ένα εκατομμύριο ανθρώπους στους δρόμους του Λονδίνου σε δύο εβδομάδες», είπε στην Daily Mirror.

Μετά την εξασφάλιση πολύ περισσοτέρων εδρών από ό,τι αναμενόταν, ο αρχηγός των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι θέλει να ανατρέψει την Μέι.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με τα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις