Ιταλία: Σοβαρά επεισόδια μέσα και έξω από τη γερουσία για το μεταναστευτικό (pics+vid)

Ιταλία: Σοβαρά επεισόδια μέσα και έξω από τη γερουσία για το μεταναστευτικό (pics+vid)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο πρόεδρος του σώματος, Πιέτρο Γκράσσο, αποφάσισε να απομακρύνει από την αίθουσα δυο μέλη της Λέγκας του Βορρά

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα μέσα και έξω από την ιταλική γερουσία κατά την συζήτηση του νόμου για την παροχή της ιταλικής υπηκοότητας στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην χώρα.

Σε λίγα μέτρα απόστασης από την είσοδο της γερουσίας, μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Κάζα Πάουντ συγκρούσθηκαν με την αστυνομία, στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν στην είσοδο του μεγάρου. Οι ακροδεξιοί διαδηλωτές κρατούσαν φωτογραφίες τρομοκρατών που πήραν μέρος σε επιθέσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις και φώναξαν συνθήματα κατά της χορήγησης πλήρων δικαιωμάτων στους μετανάστες δεύτερης γενιάς.

Μέσα στη γερουσία, ο πρόεδρος του σώματος, Πιέτρο Γκράσσο, αποφάσισε να απομακρύνει από την αίθουσα δυο μέλη της Λέγκας του Βορρά, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Οι δυο γερουσιαστές της Λέγκα προσπάθησαν, μεταξύ των άλλων, να καθίσουν στα έδρανα της κυβέρνησης και κατά την ένταση που επικράτησε τραυματίστηκε πολύ ελαφρά η υπουργός παιδείας Βαλέρια Φεντέλι, η οποία προσέφυγε, για τις πρώτες βοήθειες, στο ιατρείο της γερουσίας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Δείτε το βίντεο!

PHOTO GALLERY