Τραγωδία στη Κίνα: Τουλάχιστον οχτώ νεκροί από τη φονική έκρηξη σε νηπιαγωγείο (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τραγωδία στη Κίνα: Τουλάχιστον οχτώ νεκροί από τη φονική έκρηξη σε νηπιαγωγείο (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Οκτώ άτομα σκοτώθηκαν και 65 τραυματίστηκαν χθες σε έκρηξη σε νηπιαγωγείο στην ανατολική Κίνα την οποία η αστυνομία περιγράφει ως «εγκληματική ενέργεια», μετέδωσαν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Το επίσημο κρατικό πρακτορείο Xinhua μετέδωσε ότι η αστυνομία είχε επίσης εντοπίσει έναν ύποπτο, πιθανόν μικροπωλητή φαγητού που χρησιμοποιούσε μπουκάλα γκαζιού που ανεφλέγη.

(Προσοχή! Πολύ σκληρές εικόνες)

Πολλοί γονείς είχαν έρθει να παραλάβουν τα παιδιά τους όταν συνέβη η έκρηξη γύρω στις 5:00 μ.μ. τοπικής ώρας (12:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας) κοντά στην είσοδο του νηπιαγωγείου στο Σουζού, στην παράλια περιφέρεια Σιάνγκσου, αναφέρει το πρακτορείο Xinhua (Σινχουά) στον κινεζικό ιστότοπο Weibo, παρεμφερές με το Twitter.

Δύο άτομα σκοτώθηκαν άμεσα και άλλα έξι εξέπνευσαν μετά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Ο αριθμός των τραυματιών είχε αυξηθεί στους 65 μέχρι τις 11:00 μ.μ. τοπικής ώρας (6:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας) χθες, με 8 από αυτούς να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στους νεκρούς δεν συγκαταλέγονται παιδιά ή δάσκαλοι, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Οι εκρήξεις και άλλα ατυχήματα αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο στην Κίνα, λόγω της ασυνεπούς εφαρμογής κανονισμών ασφάλειας, αλλά η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να βελτιώσει τους ελέγχους για να απαλειφθούν τέτοια συμβάντα.

(Φωτογραφία από τον προαύλιο χώρο)

DCW4CUHUMAAZ2sw

Οι εφημερίδες Global Times και η Εφημερίδα της Νεολαίας του Πεκίνου επικαλούνται αυτόπτες μάρτυρες που διαβεβαιώνουν ότι εξερράγη φιάλη υγραερίου σε ένα πάγκο πώλησης πρόχειρου φαγητού.

Πρόκειται για την τελευταία τραγωδία που εκτυλίσσεται σε διάστημα μηνών σε νηπιαγωγείο στην Κίνα. 

Capture

Πηγή: China Daily, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters