ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος ξανά στο Λονδίνο: Άνδρας με μαχαίρι έξω από τη βρετανική βουλή - Δείτε φωτογραφίες

Τρόμος ξανά στο Λονδίνο: Άνδρας με μαχαίρι έξω από τη βρετανική βουλή - Δείτε φωτογραφίες

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι συνελήφθη μπροστά από το βρετανικό κοινοβούλιο.

LONDON

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι λίγο πριν τη σύλληψη του άκουσε φωνές περαστικών να υποδεικνύουν τον άνδρα φωνάζοντας «μαχαίρι, μαχαίρι», ενώ αναφορές κάνουν λόγο για ακινητοποίηση του δράστη από αστυνομικούς με ηλεκτροφόρο πιστόλι taser.

Η Mirror αναφέρει ότι η Βουλή, δεν αποκλείστηκε, αλλά το κοινό και το προσωπικό έλαβαν οδηγίες να μείνουν μακριά.

Το περιστατικό δεν πιστεύεται ότι σχετίζεται με την τρομοκρατία.

nintchdbpict000331988364 e1497609404732

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 11.10 π.μ., (τοπική ώρα) την Παρασκευή 16 Ιουνίου.

Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το κτίριο του Κοινοβουλίου έχουν ενισχυθεί από τις 22 Μαρτίου, όταν άνδρας έριξε το όχημα που οδηγούσε εναντίον του πλήθους στην γέφυρα του Ουεστμίνστερ, πριν δολοφονήσει μα μαχαίρι αστυνομικό μπροστά στις πύλες του Κοινοβουλίου. Συνολικά, πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην επίθεση αυτή, ενώ ο δράστης σκοτώθηκε από την αστυνομία.

Έκτοτε, το Λονδίνο επλήγη και από δεύτερη επίθεση, όταν στις 3 Ιουνίου, τρεις νεαροί επετέθησαν εναντίον των περαστικών στην London Bridge, πριν μαχαιρώσουν ανθρώπους στην Borough Market, όπου και σκοτώθηκαν από την αστυνομία. Οκτώ άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην επίθεση αυτή.

Δύο εβδομάδες πριν, στις 22 Μαΐου, ένας 22χρονος Βρετανός λιβυκής καταγωγής, ανατινάχθηκε στην είσοδο της Manchester Arena στο τέλος της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε, σκοτώνοντας 22 ανθρώπους.

(Με πληροφορίες από Mirror, Sun και ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις