ΚΟΣΜΟΣ

Ξέσπασε στη βασίλισσα Ελισάβετ: «Τι θα γίνει με τα αγνοούμενα παιδιά;» (pic+vid)

Ξέσπασε στη βασίλισσα Ελισάβετ: «Τι θα γίνει με τα αγνοούμενα παιδιά;» (pic+vid)

Κραυγή απόγνωσης για τα παιδιά που βρίσκονταν στον «πύργο της κολάσεως»

Η βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφθηκε σήμερα κατοίκους, εθελοντές και μέλη των ομάδων υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών σε ένα κέντρο που παρέχει βοήθεια σε όσους επλήγησαν από τη φωτιά στον πύργο Grenfell του Λονδίνου, ενώ ο εγγονός της, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, υποσχέθηκε να επιστρέψει στην περιοχή για να ακούσει τις ανησυχίες των πολιτών.

Η Ελισάβετ συναντήθηκε με ντόπιους καθ’ οδόν προς το Αθλητικό Κέντρο Ουεστγουέι, που έχει μετατραπεί σε αυτοσχέδιο καταφύγιο μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη τα ξημερώματα και μετέτρεψε σε στάχτες το κτήριο των 24 ορόφων με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων.

Καθώς οι Βρετανοί μονάρχες αποχωρούσαν από το κέντρο, περίπου 40 πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί τους υποδέχθηκαν με επευφημίες, ωστόσο δεν έλειψαν και οι κραυγές αγωνίας για βοήθεια.

Ανάμεσα στο πλήθος βρισκόταν ένας άνδρας που κρατούσε μια αφίσα με τη φωτογραφία ενός αγνοούμενου. Φώναξε ότι ήθελε να μιλήσει στη βασίλισσα σχετικά με τα παιδιά που χάθηκαν. Η Ελισάβετ χαιρέτισε το πλήθος και κοντοστάθηκε προτού μπει στο αυτοκίνητό της.

Κάποιοι συνέχισαν να φωνάζουν απεγνωσμένα με αποτέλεσμα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ να στραφεί προς το μέρος τους και να απαντήσει: «Θα επιστρέψω, θα επιστρέψω».

Εντός του αθλητικού κέντρου, όπου γίνεται συντονισμός των επιχειρήσεων για προσφορά βοήθειας ενώ έχουν μεταφερθεί και άνθρωποι που έχασαν τα σπίτια τους στη φωτιά, η βασίλισσα και ο πρίγκιπας συνομίλησαν με εθελοντές και μέλη των ομάδων διάσωσης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η φωτιά στο πολυώροφο κτήριο στο δυτικό Λονδίνο έκαιγε για ώρες και οι Αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο επίσημος απολογισμός των 30 νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί. «Είναι από τα φοβερότερα πράγματα που έχω δει ποτέ», είπε ο Ουίλιαμ σε έναν εθελοντή.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Δείτε το βίντεο!

Σχετικές ειδήσεις