ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Αποδοκιμασίες στη Μέι - Aποχώρησε με αστυνομική συνοδεία (pics+vid)

Βρετανία: Αποδοκιμασίες στη Μέι - Aποχώρησε με αστυνομική συνοδεία (pics+vid)

Οιδιαδηλωτές εξέφραζαν την δυσαρέσκειά τους για την αντίδραση της κυβέρνησης στην πυρκαγιά

Με ισχυρή αστυνομική συνοδεία αποχώρησε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι μετά από συνάντηση που είχε με κατοίκους που ζουν στην περιοχή κοντά στον πύργο Grenfell στο Λονδίνο, όπου τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά.

Όπως ανέφερε ένας φωτορεπόρτερ του πρακτορείου ειδήσων Reuters που βρισκόταν στο σημείο, η Μέι αποχώρησε καθώς διαδηλωτές που εξέφραζαν την δυσαρέσκειά τους για την αντίδραση της κυβέρνησης στην πυρκαγιά, έτρεξαν πίσω από το αυτοκίνητο που μετέφερε την πρωθυπουργό και της φώναζαν.

Δείτε το βίντεο!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Η Μέι συναντήθηκε με θύματα της πυρκαγιάς, κατοίκους και ιθύνοντες της κοινότητας, ανακοινώνοντας μέτρα στήριξης ύψους 5 εκατομμυρίων λιρών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το πακέτο στήριξης που ανακοινώνω σήμερα είναι να δοθεί στα θύματα η άμεση στήριξη που χρειάζονται για να φροντίσουν τους εαυτούς τους και τους οικείους τους. Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε τι περισσότερο χρειάζεται να γίνει», δήλωσε η πρωθυπουργός με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της.

Νωρίτερα, διαδηλωτές έκαναν «ντου» σε δημαρχείο στο Λονδίνο με συνθήματα «θέλουμε δικαιοσύνη».

Σύρος πρόσφυγας ο πρώτος νεκρός που αναγνωρίστηκε

mohammad al haj ali

Ο Μοχάμεντ Αλχατζαλί, ένας Σύρος πρόσφυγας ηλικίας 23 ετών που διέμενε στον 14ο όροφο και σπούδαζε πολιτικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Λονδίνου, ήταν ο πρώτος νεκρός που κατονόμασαν επίσημα οι Αρχές. Ο αδερφός του, που ήταν μαζί όταν ξέσπασε η φωτιά, επέζησε και νοσηλεύεται.

«Ο Μοχάμεντ έκανε ένα επικίνδυνο ταξίδι για να γλιτώσει από τον πόλεμο και τον θάνατο στη Συρία, προτού βρεθεί αντιμέτωπος με τον θάνατο εδώ, στο ίδιο του το σπίτι. Ο Μοχάμεντ ήλθε σε αυτήν την χώρα για να είναι ασφαλής και η Βρετανία απέτυχε να τον προστατεύσει» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης Εκστρατεία για την αλληλεγγύη στη Συρία.

Οι βρετανικές Αρχές έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα το όνομα της 24χρονης φωτογράφου Καντίτζα Σάγιε.

Σχετικές ειδήσεις