ΚΟΣΜΟΣ

Πορτογαλία: Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά - Τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα

Πορτογαλία: Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά - Τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα

Η φονική πυρκαγιά που μαίνεται από το Σάββατο 17 Ιουνίου, στην περιοχή Λεϊρία της κεντρικής Πορτογαλίας, έχει μέχρι στιγμής κοστίσει τη ζωή σε 62 ανθρώπους.

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε από σήμερα (18/06) η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, για τα θύματα της φονικής δασικής πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε χθες, λίγο πριν από τις 15:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) στην κοινότητα Πεδρόγαου Γκραντ, της περιοχής Λεϊρία.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για τη φωτιά στην Πορτογαλία ΕΔΩ

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα Μέσα Ενημέρωσης στην Πορτογαλία, η φωτιά παραμένει εκτός ελέγχου παρότι 600 πυροσβέστες δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της.

Τις προσπάθειες των πυροσβεστών δυσχεραίνουν -μεταξύ άλλων- και οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν καθώς σε κάποιες περιοχές ξεπερνούν τους 40C.

Η δασική πυρκαγιά προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 50 ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων είναι πυροσβέστες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Correio do Manhã, μεταξύ των τραυματιών είναι και μια οκτάχρονη, η οποία βρέθηκε να περιπλανιέται μόνη της κοντά στην εστία της πυρκαγιάς και έχει υποστεί εγκαύματα.

Τα περισσότερα θύματα παγιδεύτηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους ενώ προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από την περιοχή και απανθρακώθηκαν, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις