ΚΟΣΜΟΣ

Ζάμπια: Επεισόδια μετά από πληροφορίες για νοθεία στις εκλογές

Ζάμπια: Επεισόδια μετά από πληροφορίες για νοθεία στις εκλογές
Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες παραγκουπόλεις στη Λουζάκα, πρωτεύουσα της Ζάμπιας, μετά τη δήλωση μελών της αντιπολίτευσης...

Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες παραγκουπόλεις στη Λουζάκα, πρωτεύουσα της Ζάμπιας, μετά τη δήλωση μελών της αντιπολίτευσης ότι έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία για εκλογική νοθεία στις προεδρικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ένας άνδρας που μετέφερε προσημειωμένα ψηφοδέλτια ξυλοκοπήθηκε άγρια από οπαδούς της αντιπολίτευσης πριν οδηγηθεί σε αστυνομικό τμήμα. Μέλη του Πατριωτικού Μετώπου (αντιπολίτευση) έριξαν πέτρες σε αφίσες του προέδρου Ρουπία Μπάντα και απέκλεισαν δρόμους στην παραγκούπολη Κανιάμα.

Πάνω από πέντε εκατομμύρια ψηφοφόροι στη Ζάμπια ψηφίζουν από το πρωί για να εκλέξουν πρόεδρο τη χώρας, αλλά ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και υποψήφιος στις εκλογές Μάικλ Σάτα προειδοποίησε από τις πρώτες κιόλας ώρες της διεξαγωγής της ψηφοφορίας κατά οιασδήποτε απόπειρας νοθείας από την πλευρά των οπαδών του απερχόμενου προέδρου Ρουπία Μπάντα.