ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του Συμβουλίου του Κένσινγκτον για τη φωτιά στον πύργο Γκρένφελ

Λονδίνο: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του Συμβουλίου του Κένσινγκτον για τη φωτιά στον πύργο Γκρένφελ

Η βρετανική κυβέρνηση όρισε την Πέμπτη (29/06) έναν δικαστή για να ηγηθεί της έρευνας σχετικά με την πυρκαγιά

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου του Κένσινγκτον και Τσέλσι, της συνοικίας όπου βρίσκεται το πολυώροφο κτήριο του δυτικού Λονδίνου όπου\ από την πυρκαγιά που ξέσπασε την 14η Ιουνίου, έπειτα από επικρίσεις που δέχθηκε για τους χειρισμούς του συμβουλίου στην αντιμετώπιση της καταστροφής.

«Ως επικεφαλής του συμβουλίου, πρέπει να αποδεχθώ το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί για αυτές τις αποτυχίες», δήλωσε με ανακοίνωσή του ο Νίκολας Πάτζετ-Μπράουν, επικεφαλής του συμβουλίου του Κένσινγκτον και Τσέλσι.

Αποδέχθηκε την κριτική για την απόφαση που έλαβε χθες να αναβάλει μια συνάντηση του συμβουλίου για την καταστροφική πυρκαγιά στον Grenfell Tower, όταν μέσα ενημέρωσης επιχείρησαν να παρακoλoυθήσoυv τις εργασίες, κάτι που υποστήριξε ότι ήταν απαραίτητο για να αποφευχθεί να τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια έρευνα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μια εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι επέκρινε νωρίτερα σήμερα την απόφαση να επιχειρηθεί να συγκληθεί κεκλεισμένων των θυρών το συμβούλιο.

Δείτε το βίντεο!

Σχετικές ειδήσεις