ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου της Amtrak με πολλούς τραυματίες (pics)

ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου της Amtrak με πολλούς τραυματίες (pics)

Μια επιβατική αμαξοστοιχία της Amtrak με 250 και πλέον επιβάτες εκτροχιάστηκε την Κυριακή (2/7) κοντά στο Πάτζετ Σάουντ, στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετοί τραυματισμοί, χωρίς να υπάρχει πάντως σοβαρός τραυματισμός, σύμφωνα με την εταιρεία σιδηροδρομικών μεταφορών.

Η μηχανή και το βαγόνι με τις αποσκευές του τρένου 506 της γραμμής Amtrak Cascades, που συνδέει το Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας με το Γιουτζίν του Όρεγκον, εκτροχιάστηκαν στη Γέφυρα του Κόλπου Τσέιμπερς στο Στίλακουμ της Ουάσινγκτον, ανέφερε η Amtrak.

Από τις εικόνες που μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ, φαίνεται σαν τρία ή τέσσερα βαγόνια της αμαξοστοιχίας να εκτροχιάστηκαν εν μέρει ή τελείως, με τη μηχανή να έχει ανατραπεί και να κείτεται πεσμένη στο ένα πλευρό σε μικρή απόσταση από την ακτή του Πάτζετ Σάουντ.

07022017s

Τα αίτια του ατυχήματος, το οποίο σημειώθηκε στις 14:30 (τοπική ώρα), ερευνώνται, ανέφερε η Amtrak σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Αρκετοί από τους 267 επιβάτες υπέστησαν ελαφρά τραύματα, πάντως δεν διαπιστώθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός και το πλήρωμα είναι σώο, σύμφωνα με την επιχείρηση σιδηροδρομικών μεταφορών.

14286577G

Οι επιβάτες απομακρύνονται από τον συρμό και επί τόπου βρίσκονται τραυματιοφορείς, σύμφωνα με την Amtrak, η οποία διαβεβαίωσε πως θα προσφέρει στους ταξιδιώτες εναλλακτικούς τρόπους για να φθάσουν στους προορισμούς τους.

ΑΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις