Γαλλία: Κινηματογραφική ληστεία είκοσι τουριστών στο Παρίσι

Γαλλία: Κινηματογραφική ληστεία είκοσι τουριστών στο Παρίσι

Περίπου 20 τουρίστες έπεσαν θύματα ληστείας το πρωί του Σαββάτου (8/7) από κουκουλοφόρους κακοποιούς μπροστά από το ξενοδοχείο τους κοντά στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ, πληροφορήθηκε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο από πηγές προσκείμενες στην έρευνα.

Οι τουρίστες, Γάλλοι, Αμερικανοί και Μαροκινοί, περίμεναν λεωφορεία μπροστά από το ξενοδοχείο τους, που βρίσκεται στην κοινότητα του Ρουασί-αν-Φρανς (Βαλ-ντ' Ουάζ), όταν σταμάτησαν μπροστά τους τουλάχιστον δύο οχήματα.

Απ' αυτά βγήκαν κακοποιοί ντυμένοι στα μαύρα που φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν δακρυγόνα. Πήραν από τους τουρίστες τις αποσκευές τους και προσωπικά αντικείμενα και στη συνέχεια διέφυγαν.
Η αστυνομία διεξάγει έρευνες.

Επιθέσεις σημειώνονται τακτικά σε ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά στο Ρουασί, καθώς και στους οδικούς άξονες ανάμεσα στο αεροδρόμιο και το Παρίσι, με στόχο τα αντικείμενα αξίας που μεταφέρουν οι τουρίστες.

Το περασμένο καλοκαίρι, κακοποιοί λήστεψαν ένα λεωφορείο με κινέζους τουρίστες μπροστά από ένα ξενοδοχείο της Γκονές (Βαν-ντ'Ουάζ), όχι μακριά από το αεροδρόμιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters