ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη φωτιά σε εμπορικό κέντρο στη Μόσχα - Τουλάχιστον 14 τραυματίες (vids)

Μεγάλη φωτιά σε εμπορικό κέντρο στη Μόσχα - Τουλάχιστον 14 τραυματίες (vids)

Τουλάχιστον 14 άτομα, ανάμεσά τους και ένα παιδί, τραυματίστηκαν σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε εμπορικό κέντρο στα βορειοανατολικά της Μόσχας

Το περιστατικό συνέβη στο εμπορικό κέντρο του Rio, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, εννέα από τους τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε στον δεύτερο όροφο του κτηρίου, πιθανόν εξαιτίας βλάβης στο σύστημα εξαερισμού. Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το κτήριο. Τα μέλη των ομάδων διάσωσης λένε ότι ενδεχομένως και άλλοι άνθρωποι παραμένουν εντός του κτηρίου.

Οι φλόγες επεκτάθηκαν σε μια επιφάνεια σχεδόν 1.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ καπνός έχει καλύψει μια επιφάνεια άνω των 70.000 τετραγωνικών μέτρων του εμπορικού κέντρου, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία. Τέσσερις άνθρωποι παραμένουν εντός του κτηρίου, είπε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών, ο Ίλια Ντενίσοφ.

«Βρίσκονται πίσω από αεροστεγείς πόρτες. Προσπαθούμε να τους προσεγγίσουμε. Οι πυροσβέστες μετακινούνται έρποντας κάτω από τις πυροσβεστικές μάνικες εξαιτίας του καπνού και των υψηλών θερμοκρασιών που έχουν αναπτυχθεί» εξήγησε ο ίδιος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Περισσότεροι από 200 πυροσβέστες και 60 πυροσβεστικά έχουν αναπτυχθεί κι επιχειρούν στη περιοχή.

Σχετικές ειδήσεις