Αίγυπτος: Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε τουρίστες - Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες (vid)

Αίγυπτος: Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε τουρίστες - Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες (vid)

Το κίνητρο της επίθεσης ερευνάται

Δύο τουρίστες σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις αλλοδαποί τραυματίστηκαν από έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι στο παραθαλάσσιο θέρετρο Χουργκάντα, στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσαν το υπουργείο Εσωτερικών και πηγές των δυνάμεων ασφαλείας της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο Μοχάμεντ Ελ Χαμζάουι, τον υπεύθυνο για θέματα ασφαλείας στην περιοχή της Ερυθράς, οι δύο νεκροί είναι Γερμανοί ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο Τσέχοι τουρίστες. Αρχικά, πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και νοσοκομειακές πηγές ανέφερεταν ότι από την επίθεση σκοτώθηκαν δύο γυναίκες από την Ουκρανία. Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν εξάλλου ότι μεταξύ των τραυματιών είναι και μία γυναίκα που έχει διπλή υπηκοότητα, ρωσική και ουκρανική.

Το κίνητρο της επίθεσης παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο. Σύμφωνα με το υπουργείο, ο δράστης, ο οποίος έχει συλληφθεί, κολύμπησε από μια γειτονική δημόσια παραλία μέχρι το θέρετρο όπου έκαναν τις διακοπές τους τα θύματα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Χουργκάντα βρίσκεται περίπου 400 χιλιόμετρα νοτίως του Καΐρου. Εξτρεμιστές ισλαμιστές έχουν βάλει πολλές φορές στο στόχαστρο την τουριστική βιομηχανία της Αιγύπτου το τελευταίο διάστημα.

Δείτε το βίντεο!