ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ελεύθερη η δημοσιογράφος που τόλμησε να ασκήσει κριτική στον «δικτάτορα» Ερντογάν

Τουρκία: Ελεύθερη η δημοσιογράφος που τόλμησε να ασκήσει κριτική στον «δικτάτορα» Ερντογάν

Οι τουρκικές αρχές έθεσαν για σύντομο χρονικό διάστημα υπό κράτηση τη συντάκτρια μιας τοπικής εφημερίδας εξαιτίας ενός άρθρου γνώμης που έγραψε, στο οποίο επέκρινε την τουρκική κυβέρνηση, διότι απέδωσε υπερβολικά μεγάλη σημασία στην απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου χρόνου.

Η Γελίζ Κοράι, συντάκτρια της εφημερίδας Kocaeli Koz στο Ισμίτ (Νικομήδεια), στη βορειοδυτική Τουρκία, συνελήφθη στο σπίτι της αργά το βράδυ του Σαββάτου (15/7), όπως έγινε γνωστό από την εφημερίδα στην οποία εργάζεται.

Η Κοράι γνωστοποίησε με μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter ότι αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, δηλαδή θα πρέπει να παρουσιάζεται η ίδια τακτικά ενώπιον των αστυνομικών αρχών.

Σε ένα άρθρο γνώμης με τίτλο «θα φάω το έπος σας», η Κοράι επέκρινε την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι υπερέβαλε στην έμφαση που έδωσε στα γεγονότα της 15ης Ιουλίου του 2016, τα οποία ωχριούν σε σημασία σε σύγκριση με τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και σημαντικές μάχες της τουρκικής ιστορίας.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έκανε αρκετά για να αποκαλύψει τα όσα εκτυλίχθηκαν τη νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις