ΚΟΣΜΟΣ

Στην Ταϊπέι της Ταϊβάν μετέτρεψαν βαγόνια του μετρό σε... αθλητικά γήπεδα! (pics)

Στην Ταϊπέι της Ταϊβάν μετέτρεψαν βαγόνια του μετρό σε... αθλητικά γήπεδα! (pics)

Σε λίγο λιγότερο από έναν μήνα, η Ταϊπέι, η πρωτεύουσα της Ταϊβάν θα φιλοξενήσει τους 29ους Θερινούς Πανεπιστημιακούς Αγώνες.

Ο πυρετός για το μεγάλο αθλητικό γεγονός έχει ανέβει, και οι δημοτικές αρχές της πόλης επινοούν τρόπους για να προσελκύσουν θεατές. Ένας από αυτούς – ιδιαίτερα ευφάνταστος, ομολογουμένως – είναι να διακοσμήσουν το εσωτερικό των βαγονιών του μετρό της πόλης ως χώρο διαφόρων αγωνισμάτων.

βαγονια 2

Πλέον, τα βαγόνια του MRT είναι αθλητικοί θεματικοί χώροι, όπως αγώνες δρόμου, ποδόσφαιρο, μπέιζμπολ, μπάσκετμπολ, κολύμβηση και άλλα. Τα δάπεδα των βαγονιών έχουν καλυφθεί από επίστρωση που προσομοιάζει με διαδρόμους σε αγώνισμα δρόμου, με χλοοτάπητα για ποδόσφαιρο, με δάπεδο γηπέδου μπάσκετ, αν και το πιο εντυπωσιακό είναι το δάπεδο που δίνει την ψευδαίσθηση της πισίνας.

βαγονια 3

Η Ταϊβάν είχε, στο παρελθόν, υποβάλει πέντε φορές υποψηφιότητα για τη διοργάνωση αυτών των αγώνων που είναι το δεύτερο πιο σημαντικό διεθνές αθλητικό γεγονός μετά τους Ολυμπιακούς. Τελικά, το 2011 επιλέχθηκε για τη διοργάνωση των Θερινών Πανεπιστημιακών Αγώνων 2017, οι οποίοι θα διεξαχθούν σε 70 εγκαταστάσεις από τις 19 ως τις 30 Αυγούστου.

βαγονια 4

Σχετικές ειδήσεις