ΚΟΣΜΟΣ

Σκληρές εικόνες: Δείτε τις φυλακές, όπου κρατούνται τζιχαντιστές

Σκληρές εικόνες: Δείτε τις φυλακές, όπου κρατούνται τζιχαντιστές

Στο «φως» ήρθαν φωτογραφίες από φυλακές στη Μοσούλη, όπου στοιβάζονται, στην κυριολεξία, εκατοντάδες ύποπτοι για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος.

Χωρίς ρεύμα και σε συνθήκες αφόρητης ζέστης, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 45 βαθμούς Κελσίου, οι ύποπτοι κρατούνται σε μία μικροσκοπική φυλακή στην απελευθερωμένη, από τους Τζιχαντιστές, Μοσούλη.

Μιλώντας στο Associated Press, ένας Ιρακινός στρατιωτικός ανέφερε πως στις συγκεκριμένες φυλακές είναι στοιβαγμένα περίπου 370 άτομα, ενώ μίλησε και για τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν εκεί. Μάλιστα, είπε ότι όσοι τάχθηκαν υπέρ του Ισλαμικού Κράτους δεν θεωρούνται άνθρωποι.

4276AD3200000578 4709956 image a 42 1500470898597

Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός πως σε ένα τόσο περιορισμένο χώρο οι κρατούμενοι δεν μπορούν να περπατήσουν, με αποτέλεσμα να έχουν προβλήματα υγείας και πρησμένα πόδια, όπως λέει χαρακτηριστικά ο στρατιωτικός, ενώ η έλλειψη φωτός, τους κάνει ευαίσθητους σε παθήσεις του δέρματος.

Περισσότεροι από 1.150 κρατούμενοι έχουν περάσει από τη φυλακή στη Μοσούλη τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ οι 540 από αυτούς είχαν αποσπαστεί στην Βαγδάτη, ώστε να περάσουν περισσότερους ελέγχους.

Σχετικές ειδήσεις