ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο Stubbs, ο θρυλικός γάτος… δήμαρχος πόλης της Αλάσκας

Πέθανε ο Stubbs, ο θρυλικός γάτος… δήμαρχος πόλης της Αλάσκας

Μετά από 20 χρόνια στην «εξουσία», ο Stubbs, ο θρυλικός γάτος… δήμαρχος της πόλης Τοκίτνα της Αλάσκας, πέθανε λόγω γήρατος την Κυριακή, βυθίζοντας στο πένθος την τοπική κοινότητα.

Η ιστορία του Stubbs έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς ο συμπαθέστατος γάτος όταν ήταν μικρός βρέθηκε εγκαταλελειμμένος μαζί με άλλα μωρά γατάκια, μέσα σε ένα κουτί, έξω από μαγαζί της πόλης, από το οποίο πήρε και το όνομά του.

Ο γάτος «εκλέχτηκε» κατά τη διάρκεια δημοτικών εκλογών, όταν οι πολίτες αποφάσισαν ότι κανείς από τους υποψηφίους δεν ήταν άξιος να αναλάβει την εξουσία. Έτσι, έγραψαν στα ψηφοδέλτια το όνομα Stubbs, με αποτέλεσμα ο γάτος να βγει πρώτος σε ψήφους και να ανακηρυχθεί ως ανεπίσημος δήμαρχος της πόλης.

Έκτοτε, ο Stubbs αποτελούσε μία από τις ατραξιόν της πόλης. Και παρότι δεν διέθετε τη νομοθετική ή ρητορική ικανότητα ενός τυπικού πολιτικού, τα πήγαινε πάντα καλά στις δημοσκοπήσεις.

Η... καριέρα του βέβαια δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Το 2013, δέχτηκε επίθεση από έναν σκύλο, γείτονα, που τον έστειλε για αρκετό διάστημα στο νοσοκομείο. Μετά απ’ αυτή την περιπέτεια επέστρεψε στα «καθήκοντά» του, ωστόσο από το 2015 άρχισε σταδιακά να αποσύρεται από το προσκήνιο, εξαιτίας των γηρατειών.

Οι ιδιοκτήτης του Stubbs ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του μέσω Twitter και άφησαν υπονοούμενα ότι ενδέχεται μία άλλη γατούλα τους να πάρει τη θέση του Stubbs.

Σχετικές ειδήσεις