ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες σοκ από τα «διαμερίσματα φέρετρα» στα οποία ζουν 200.000 άνθρωποι (photos)

Εικόνες σοκ από τα «διαμερίσματα φέρετρα» στα οποία ζουν 200.000 άνθρωποι (photos)

Σοκάρουν και εξοργίζουν οι φωτογραφίες από τα αποκαλούμενα «διαμερίσματα φέρετρα» στα οποία αναγκάζονται να ζουν χιλιάδες άνθρωποι στο Χονγκ Κονγκ.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν χαρακτηρίσει τα εν λόγω «σπίτια» ως μία προσβολή για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, όμως αποτελούν τη θλιβερή πραγματικότητα για 200.000 κατοίκους της μεγαλούπολης.

«Εκείνη την ημέρα, επέστρεψα σπίτι και έκλαψα», είπε ο Benny Lam στο National Geographic, περιγράφοντας την εμπειρία του φωτογραφίζοντας τα «διαμερίσματα φέρετρα». Με το έργο του «Trapped», ο Lam στοχεύει να ρίξει φως στις δραματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν χιλιάδες άνθρωποι πίσω από τις εντυπωσιακές φωτεινές επιγραφές του Χονγκ Κονγκ.

«Μπορεί να αναρωτιέσαι γιατί να ενδιαφερθούμε, καθώς αυτοί οι άνθρωποι δεν αποτελούν μέρος της ζωής μας. Όμως είναι ακριβώς αυτό, άνθρωποι που καθημερινά είναι μέσα στη ζωή μας: μας σερβίρουν στα εστιατόρια που τρώμε, είναι οι φύλακες ασφαλείας στα εμπορικά κέντρα που ψωνίζουμε ή οι καθαρίστριες και τα παιδιά που φέρνουν το φαγητό στο σπίτι μας. Η μοναδική διαφορά μας είναι αυτό (τα σπίτια τους)», έγραψε ο Lam στο Facebook και διευκρίνισε ότι σε αυτά τα «διαμερίσματα» λαμβάνουν χώρα όλες οι ανθρώπινες δραστηριότητες, από τον ύπνο μέχρι το μαγείρεμα.

Πηγή: boredpanda.com

Σχετικές ειδήσεις