ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Αστυνομικοί τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη σε διαδήλωση στο Καράκας (vid)

Βενεζουέλα: Αστυνομικοί τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη σε διαδήλωση στο Καράκας (vid)

Σε κλίμα έντασης εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στη Βενεζουέλα, που ήδη μετράει νεκρούς από τις επεισοδιακές διαδηλώσεις των τελευταίων ωρών.

Στο Καράκας, κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη από την οποία τραυματίστηκαν αστυνομικοί, μεταδίδει το skynews, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ο αριθμός των τραυματιών. Προηγουμένως, ο στρατός είχε ρίξει σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών, που είχαν καταλάβει έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο δύο ανθρώπων κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, την Κυριακή 30 Ιουλίου, ωστόσο η αντιπολίτευση κάνει λόγο για πέντε νεκρούς.

Ανάμεσα στα θύματα είναι και ο 30χρονος Ricardo Campos, στέλεχος του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Δράση για τη Δημοκρατία». Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, όμως η αντιπολίτευση αναφέρει ότι ο 30χρονος έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς.

Οι κάλπες για την ανάδειξη των μελών της Συντακτικής Συνέλευσης, είναι ανοιχτές από τις 6.00 το πρωί. Κατά τη διάρκεια των επεισοδιακών διαδηλώσεων των τελευταίων τεσσάρων μηνών κατά της κυβέρνησης Μαδούρο εκτιμάται πως έχουν σκοτωθεί περισσότερα από 115 άτομα.

Σχετικές ειδήσεις