ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Μόσχα: Πυροβολισμοί με τρεις νεκρούς μέσα σε δικαστήριο

Συναγερμός στη Μόσχα: Πυροβολισμοί με τρεις νεκρούς μέσα σε δικαστήριο

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης (1/8) στη Μόσχα, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών που έπεσαν σε δικαστικό μέγαρο της πόλης.

Τρία μέλη της αδίστακτης εγκληματικής συμμορίας GTA σκοτώθηκαν από πυρά αστυνομικών μέσα σε δικαστήριο στο Κρασνογκόρσκ, κατά την προσπάθειά τους να αποδράσουν.

Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Tatiana Petrova, στα τοπικά ΜΜΕ, «τρεις συλληφθέντες σκοτώθηκαν από πυρά και δύο ακόμη τραυματίστηκαν καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν από το ασανσέρ», αναφέρει το RT.

Νωρίτερα, ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι έπεσαν τουλάχιστον 20 πυροβολισμοί στο δικαστήριο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη μελών της συμμορίας που κατηγορούνται για ληστείες και 17 δολοφονίες οδηγών αυτοκινήτων. Από την ανταλλαγή των πυρών τραυματίστηκαν επίσης ένα μέλος της Εθνοφρουράς και δύο αστυνομικοί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, οι πυροβολισμοί ξέσπασαν όταν ορισμένοι από τους κατηγορούμενους επιχείρησαν να αρπάξουν τα όπλα των φρουρών και να πάρουν ομήρους.

Επί τόπου έσπευσαν ασθενοφόρα, ενώ το κτήριο εκκενώθηκε.

Τα μέλη της συμμορίας κατάγονταν από την κεντρική Ασία και είχαν σπείρει τον τρόμο στην περιοχή της Μόσχας επί δυόμισι χρόνια. Σύμφωνα με την Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας, δρούσαν πάντα με τον ίδιο τρόπο: έσκαγαν τα λάστιχα των αυτοκινήτων για να τα αναγκάσουν να σταματήσουν, σκότωναν τον οδηγό και λεηλατούσαν το όχημα.

Το όνομα της συμμορίας, GTA, προέρχεται από τα αρχικά του γνωστού βιντεοπαιχνιδιού Grand Theft Auto, όπου οι παίκτες καλούνται να σκοτώσουν για να κερδίσουν. Εάν οι ύποπτοι κρίνονταν ένοχοι κινδύνευαν να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη.

Σχετικές ειδήσεις