ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ: Έστελνε μηνύματα στον σύντροφό της παρακινώντας τον να αυτοκτονήσει

Σοκ: Έστελνε μηνύματα στον σύντροφό της παρακινώντας τον να αυτοκτονήσει

«Η στιγμή είναι σωστή και είσαι έτοιμος. Απλά κάντο μωρό μου». Αυτό είναι ένα από τα sms που έστειλε η Michelle Carter, όταν ήταν μόλις 17 ετών, στον 18χρονο σύντροφό της, Conrad Roy III, παρακινώντας τον να βάλει τέλος στη ζωή του. Κι εκείνος υλοποίησε την πράξη του.

Η πρωτοφανής για τα δικαστικά χρονικά των ΗΠΑ υπόθεση, οδήγησε στην καταδίκη της νεαρής γυναίκας σε 2,5 χρόνια φυλάκιση για ακούσια ανθρωποκτονία.

Το 2014, στη Μασαχουσέτη, ο Conrad γέμισε το φορτηγό του με το τοξικό αέριο μονοξειδίου του άνθρακα, σκοπεύοντας να αυτοκτονήσει. Κάποια στιγμή βγήκε από το όχημα και η 17χρονη τότε Michelle τον παρακίνησε να επιστρέψει, προκειμένου να βάλει τέλος στη ζωή του.

Εκείνη την ημέρα η ανήλικη του είχε στείλει δεκάδες τέτοια μηνύματα, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο. Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν κατά την ακρόαση ότι η Michelle παρακίνησε τον σύντροφό της να αυτοκτονήσει, γιατί ζητούσε απελπισμένα την προσοχή των άλλων και ήθελε να προσελκύσει τη συμπάθεια των συμμαθητών της. Η υπεράσπιση, από την άλλη πλευρά, ανέφερε ότι ο Roy σκόπευε ούτως ή άλλως να βάλει τέλος στη ζωή του και ότι πήρε μαζί του την 17χρονη σε αυτό το «θλιβερό ταξίδι».

Ο ψυχίατρος που κατέθεσε στο δικαστήριο ανέφερε ότι η Michelle ήταν «πολύ ταραγμένη» και ότι επιχείρησε να αποτρέψει τον 18χρονο, αλλά τελικά υποστήριξε την απόφασή του. Η αλλαγή στη συμπεριφορά της προέκυψε όταν πείστηκε ότι έπρεπε να βοηθήσει τον φίλο της «να πάει στον παράδεισο» και μόνον όταν συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να τον μεταπείσει.

Οι αρχές που ερεύνησαν την υπόθεση αυτοκτονίας του 18χρονου αρχικά διαπίστωσαν ότι ο Roy είχε ιστορικό κατάθλιψης και παλαιότερα λάμβανε φαρμακευτική αγωγή. Στη συνέχεια όμως ανακάλυψαν τα σοκαριστικά γραπτά μηνύματα που είχε ανταλλάξει με την Michelle και τα οποία τελικά οδήγησαν στην καταδίκη της.

Σχετικές ειδήσεις