ΚΟΣΜΟΣ

Δραματική αλλαγή του καιρού στην Ιταλία: Μετά τον καύσωνα, ισχυρές βροχές και νεκροί

Δραματική αλλαγή του καιρού στην Ιταλία: Μετά τον καύσωνα, ισχυρές βροχές και νεκροί

Δραματικά άλλαξε το σκηνικό του καιρού στη γειτονική Ιταλία, όπου μετά από μία εβδομάδα καύσωνα, που οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου, εδώ και ένα 24ωρο η χώρα πλήττεται από ισχυρό κύμα κακοκαιρίας.

Τέσσερις άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους από πτώσεις κεραυνών και δέντρων.

Στην περιφέρεια Τρεντίνο, στα βορειοανατολικά της χώρας, περισσότεροι από 200 διασώστες κινητοποιήθηκαν για την παροχή βοήθειας στους πολίτες. Το Σάββατο μια γυναίκα έχασε τη ζωή της εξαιτίας νεροποντής στο γνωστό ορεινό θέρετρο Κορτίνα Ντ΄ Αμπέτσο, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε παρασύρθηκε από τα νερά.

Το φετινό είναι ένα απρόβλεπτο όσο και δραματικό καλοκαίρι. Οι φλόγες αποτέφρωσαν τεράστιες εκτάσεις, στην κεντρική και στη νότια Ιταλία, ακόμη και σε πευκώνα θερινής κατοικίας του Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας στην Όστια, παραθαλάσσια περιοχή λίγο έξω από την Ρώμη. Τις περασμένες ημέρες επίσης τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας του καύσωνα.

Παρά τις βροχοπτώσεις, ωστόσο, το πρόβλημα της λειψυδρίας που απειλεί τη Ρώμη, παραμένει. Τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να αποφασιστεί τελικά αν θα διακόπτεται κατά διαστήματα η παροχή νερού στην Αιώνια Πόλη. Οι αγρότες, στο μεταξύ, λόγω της ανομβρίας των τελευταίων μηνών έχουν υποστεί ζημιές οι οποίες ξεπερνούν συνολικά σε ύψος τα δυο δισεκατομμύρια ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις